Logo ERC+SxA
 • Som a les portes d'un nou curs escolar. Des de 2003, tots els governs municipals, encapçalats per ERC, han tingut l'educació i la cultura com a eixos vertebradors de la seva acció de govern. Volem dedicar aquest espai a fer un repàs de les actuacions que des del govern municipal fem en l´àmbit educatiu.
  Una part important de les actuacions es fan directament als centres educatius públics. Els centres i les seves AMPAs reben anualment un suport econòmic directe (una mica més de 60.000€ aquest 2019) que destinen a projectes que ells mateixos decideixen. Altres accions municipals en els centres inclouen: el reforç escolar a primària i a l'ESO; el Projecte de Currículum Obert a l'institut; el Servei d'atenció psicopedagògica als centres i a les famílies; el projectes Coneguem la vinya i TEI de Tutoria Entre Iguals; les visites i tallers d'art a Can Manyé; el Programa d'acció tutorial a l'institut amb tot un seguit d'activitats, tallers i formacions; activitats d'educació pel desenvolupament i d'educació ambiental. I per garantir l'equitat en l'accés a l'educació, el programa d'escolarització 0-3 anys, el d'ajuts socials de llibres, menjador i altres ajuts a  sortides i colònies.
  L'actuació municipal va més enllà de les etapes educatives obligatòries. En som exemples la Llar d'infants municipal Els Pinyons i el Programa de Formació i Inserció del Baix Maresme, per afavorir la inserció professional dels joves que no han obtingut el títol de graduat de l'ESO, que liderem conjuntament als ajuntaments de Montgat i Tiana.
  El fet educatiu transcendeix l'horari lectiu i els recintes escolars i per això des de l'Ajuntament destinem recursos a diverses activitats extraescolars: l'Escola d'iniciació esportiva; l'Escola de dansa; la Coral municipal; el projecte Alella viu la música, amb el Tastet d'instruments, els conjunts instrumentals d'infants i d'adults i el teatre musical; el Taller d'art a Can Manyé; les activitats organitzades des de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia; l'Espai d'aprenentatge a l'Espai Jove.
  I com que l'educació i la formació són drets que no prescriuen amb l'edat, les persones adultes tenen la possibilitat de continuar formant-se al Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu i amb els cursos i tallers que s'imparteixen principalment a Can Lleonart i a la Biblioteca.
  Tot plegat, junt amb el ventall de formació ofert des de l´àmbit privat i associatiu, fa que el nostre poble sigui un ecosistema educador on cadascú pot trobar resposta a molts dels seus interessos educatius.
  Molt bon curs a totes i tots!!