Ajuntament d#39;Alella
Portada|Habitatge|Habitatge JOVE - BUSCA LES CLAUS
 

Claus

Busca les claus!

L'Ajuntament d'Alella endega una campanya d'habitatge jove per tal d'afavorir l'emancipació domiciliar de les persones joves.

Objectius: 

 • Donar a conèixer la Guia d'Habitatge Jove
 • Posar en funcionament i donar a conèixer la Borsa Jove d'Habitatge d'Alella
 • Visibilitzar els recursos d'habitatge jove del municipi

 Guia d'habitatge jove   

Busca les claus

L'Ajuntament ha elaborat una Guia d'Habitatge Jove per tal d'oferir a les persones joves del municipi un recull de tots els recursos, eines i recomanacions que els poden ajudar a l'hora de trobar un pis i poder emancipar-se. La guia es lliurarà a totes les llars d'Alella amb joves de 18 a 35 anys. 

La guia, elaborada conjuntament per les àrees de Serveis a les Persones i Adolescència i Joventut de l'Ajuntament amb el suport de la Diputació, es divideix en sis apartats:

 • Models tradicionals d'habitatge
 • Models alternatius d'accés i tinença d'habitatge
 • Drets i deures de les persones llogateres
 • Ajuts
 • On puc trobar pis?
 • Preguntes freqüents

Aquí teniu la guia

Guia de l'Habitatge Jove

Guia de l'Habitatge Jove

Fitxer: Fullet_VERSIO__769_WEB__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 956.66 kB

Borsa d'habitatge

Coincidint amb l'edició de la guia, també es posa en marxa la Borsa d'Habitatge: una eina que pretén ajudar a posar en contacte persones joves que busquin habitatge i vulguin compartir-lo, com també ajudar a que persones que disposin d'una habitació lliure puguin contactar amb persones joves que n'estiguin cercant. 

Per apuntar-vos només cal emplenar aquest FORMULARI 

Quins recursos pots trobar a Alella sobre habitatge? 

Assessorament individualitzat a través del GIRA 

Aprofitant aquestes accions, també es vol posar en valor també les assessories individuals que es poden dur a terme des del programa GIRA, de l’àrea de Joventut, on s'atenen tots els dubtes relacionats amb temes d'habitatge, des de com cercar companyes de pis, a com demanar un ajut o inscriure's a una borsa de pisos de protecció oficial. Aquestes assessories poden ser online o presencials sempre amb cita prèvia que es pot sol·licitar enviant un correu electrònic a gira@alella.cat o escrivint o trucant al 615844715.

A més està previst fer dues sessions informatives virtuals, una el 20 de gener i una altra a principis de febrer, en les quals es donarà a conèixer la campanya.

Convocatòries d'interès per a joves 

Ajuts al lloguer per a joves 

Des de 2018 l'Ajuntament atorga ajuts al lloguer per a joves. Enguany s'han aprovat unes noves bases per a la convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves, de la qual es poden beneficiar persones menors de 36 anys empadronades a Alella. S'han introduït canvis per tal que pugui haver més persones beneficiàries.

 • S'amplien de 22.365 a 34.875 euros el nivell màxim d'ingressos requerits per  acollir-se a aquests ajuts quan és una única persona sol·licitant.
 • S'amplia de 900 a 1.000 les rendes mensuals de lloguer.

Les sol·licituds es podran presentar de l'1 de febrer al 31 d'octubre. 

Nova convocatòria d'accés als habitatges de lloguer jove del Canonge 

Del 10 de gener a 10 de febrer de 2021 es poden presentar les sol·licituds per accedir als tres habitatges de lloguer social per a joves construïts per l'Ajuntament l'any 2015 al número 52 del carrer Canonge.

Dos dels habitatges es podran utilitzar de forma directa i el tercer quan finalitzi el termini d'utilització per part de la persona adjudicatària actual.

La convocatòria servirà també per a la creació d'una borsa de persones sol·licitants que tindrà una validesa de 5 anys.

Per poder participar en aquesta convocatòria cal tenir entre 18 i 35 anys, acreditar un mínim de 3 anys continuats  d'empadronament o de manera discontinua en els darrers 10 anys i uns ingressos mínims superiors a 9.000 euros, en còmput anual de l'any 2019 (suma de les quanties de la base imposable i de la base imposable de l'estalvi de la declaració o de la renda) o les certificacions d'ingressos de 2020. 

La durada del contracte és d'un màxim de 5 anys i el preu mensual de lloguer, sense comptar les despeses de serveis i l'IBI, oscil·la entre els 328 i els 259 euros, en funció de la superfície del pis. 

Consulteu les bases de la convocatòria

Modificació de les bases 

Llista provisional de persones admeses i excloses aprovades per la Junta de Govern l'11 de març (termini de presentació d'al·legacions, del 16 al 29 de març) 

Llista definitiva de persones admeses i excloses 

Acta del sorteig celebrat el 13 de maig de 2021 

En aquest ENLLAÇ trobareu tota la informació i la documentació necessària per tal de poder presentar la sol·licitud. 

Altres recursos per buscar les claus

T'interessa

Des de JoveCAT/HABITATGE podeu accedir a tota la informació referent a habitatge per a joves.

JoveCAT