X
Procés de participació de la diagnosi de la Festa Major
Portada|Serveis socials|Grup de Suport i Ajuda Mútua a persones cuidadores
 
Versió per imprimir
Grup de Suport i Ajuda Mútua a persones cuidadores

Grup de Suport i Ajuda MútuaL'Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Federació d'Associacions de Malalts d'Alzheimer, promou la creació d'un grup de suport emocional i ajuda mútua, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència. Es tracta d'un recurs que pretén donar suport i afavorir la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència. El servei, que estarà dinamitzat per un psicòleg, té una durada de 10 sessions d'una hora i mitja. Les reunions es faran els dimarts a les golfes de Can Lleonart.

Les persones interessades a participar-hi han poden fer la inscripció emplenant aquest formulari o presencialment a l'Àrea de Serveis a les Persones i a l'OAC. 

Objectiu general

  • L'objectiu general del Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua és millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència.
  • Es tracta d'un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen una mateixa problemàtica, per tal que se sentin recolzades en el procés de cura de la persona en situació de dependència. No és una activitat de formació.

 Els objectius específics:

  • Generar vincles de relació, recolzament i d'ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l'experiència de cuidar d'una manera satisfactòria.
  • Oferir estratègies al cuidador perquè gestioni favorablement necessitats i conflictes.
  • Donar suport al cuidador per a la gestió d'emocions i sentiments que surtin durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d'esgotament.
  • Informar als cuidadors dels diferents recursos de suport del seu territori o de les diferents entitats públiques i privades.

Població destinatària

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) està adreçat a les persones cuidadores no professionals de persones en situació de dependència.

Les persones que participin s'han de comprometre a:

  • Voler compartir les seva experiència de cuidadora amb les altres persones que es troben en la mateixa situació que ella.
  • Assistir a totes les sessions

Compta amb l'ajut d'un psicòleg i té una durada de 10 sessions d'una hora i mitja.

Formulari d'inscripció

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina