X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat l'11 d'octubre de 201911.10.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Tallers formatius per a prevenir robatoris
Casa segura

L'Ajuntament ha programat per aquest mes d'octubre dues sessions formatives sobre protecció a la llar per prevenir robatoris a l'interior dels domicilis. A aquests tallers formatius es donaran consells i recomanacions del què cal fer per tal de reduir el risc de robatori i es resoldran els dubtes que es puguin plantejar per part dels assistents. 

Els tallers són oberts a tothom i estaran dirigits pel cap de la Policia Local i Mossos d'Esquadra. S'han programat per al dimarts 22 d'octubre, de 19 a 21h, i el dimecres 23 d'octubre, de 19.30 a 21.30h. Es faran a la sala Carquefou de l'Espai d'arts escèniques Casal d'Alella. 

L'aforament per a cada sessió és de 60 persones per la qual cosa és necessari fer una inscripció prèvia emplenant aquest FORMULARI 

A més dels tallers formatius l'Ajuntament té previst posar en marxa altres mesures per tal de prevenir robatoris i donar suport a les víctimes: 

Visites personalitzades amb cita prèvia 

La Policia Local té previst posar en marxa un sistema de visites a les llars del municipi, amb cita prèvia per aquelles persones que tinguin dubtes sobre el tema i vulguin assessorament. Les persones que vulguin rebre aquest assessorament personal han de demanar cita prèvia a la Policia Local.

Suport psicològic a les víctimes

Des de l’àrea de Serveis a les Persones es preveu posar en marxa un nou servei d'atenció personalitzada i suport psicològic a les víctimes de robatoris per aquelles persones que necessitin suport. El servei estarà inclòs dins del Programa d'Atenció Terapèutica (PAT) que ofereix l'Ajuntament per tractar persones derivades des de l'oficina de Serveis Socials municipal.   

Mesures per prevenir robatoris promogudes per l'Ajuntament en els darrers anys 

Des que l'any 2014 es van disparar les xifres de robatoris als domicilis —després d'un llarg període de calma—, la seguretat s'ha convertir en una qüestió prioritària per a l'Ajuntament. En aquests cinc anys s'han incrementat els esforços per tal d'intentar reduir el número de robatoris, una de les principals preocupacions de la ciutadania. 

Informació mensual dels robatoris

Per tal de contribuir a evitar la sensació d'inseguretat i l'alarmisme derivat de falses informacions, l'Ajuntament fa difusió del número de robatoris consumats i els barris en els què es produeixen. Es fa a través de l'apartat de seguretat del web municipal (alella.cat) en el què també es poden consultar les dades anuals recollides des de 2007. 

Col·laboració policial

La Policia Local ha impulsat mesures de col·laboració amb les policies de l'entorn com ara Montgat, Tiana, Teià o El Masnou. Comparteixen un canal propi de comunicació creat per Mossos d'Esquadra. Igualment, s'ha reforçat la col·laboració amb Mossos d'Esquadra, amb dispositius conjunts organitzats tenint en compte els mapes delinqüencials de cada moment. 

Col·laboració ciutadana 

S'han fet trobades periòdiques amb els diferents barris amb els responsables de seguretat, en les quals s'insisteix en la importància que té la col·laboració ciutadana per tal de poder fer front a aquesta situació. 

Renovació del parc mòbil 

S'ha renovat el parc mòbil amb dos nous vehicles policials (híbrids) i un no logotipat i dues motocicletes, una d'elles elèctrica, i s'ha instal·lat un sistema de seguiment GPS. 

Porta a porta i visites personalitzades

A més de les visites personalitzades a persones que han patit un robatori, des de l'Ajuntament s'han promogut campanyes porta a porta als barris més afectats, per comprovar les mesures de seguretat i fer recomanacions per reduir-ne el risc. 

Més dotació i nou comandament

En el darrer any s'han fet diferents convocatòries públiques per tal de cobrir les places vacants de la plantilla de la Policia Local. L'any passat es va fer el nomenament del nou sotsinspector, un professional procedent dels Mossos d'Esquadra. A l'agost es va incorporar una nova agent, al setembre ha finalitzat el procés per a tres nous nomenaments i ja s'han iniciat els tràmits per convocar tres places més. Amb la finalització d'una plaça en comissió de servei a l'octubre, es preveu que durant el primer semestre de 2020 es pugui completar la totalitat de la plantilla, formada per un sotsinspector, un sergent, 3 caporals i 16 agents. A la dotació de personal, s'afegeix una millora de les condicions retributives des de l'1 de març de 2019, recollit a l'Acord de Funcionaris aprovat al Ple d'abril. 

Servei de notificació d'absències

Igualment s'ha reactivat el servei de notificació d'absències domiciliàries i s'ha convocat la Junta Local de Seguretat, que es va reunir el passat 24 de setembre per tractar el tema dels robatoris. 

Control de matrícules

Des del juliol de 2017 funciona un sistema de càmeres de control d'accés instal·lades en una vintena de punts estratègics del municipi. Aquest any s'han instal·lat dues càmeres més. L'objectiu és identificar les matrícules dels vehicles als punts del control preventiu per comparar-les amb llistes de vehicles inclosos en les bases de dades policials. Gràcies a aquesta alerta s'han pogut resoldre diversos robatoris. 

APP de seguretat

Des d'abril la ciutadania disposa d'un nou recurs en la lluita contra els robatoris a domicilis. Es diu “Beesafe” i és una APP creada perquè els veïns i veïnes puguin tenir una via directa i ràpida de connexió per alertar la Policia Local. El sistema permet enviar avisos d'emergència o incidències urgents a la Policia Local en només 15 segons. Ja s'han donat d'alta de l'aplicació mig miler d'habitatges del municipi.

Pla Local de Seguretat 

El Ple d'abril de 2019 va aprovar el Pla Local de Seguretat, amb l'objectiu d'establir i ordenar en el temps les actuacions que s'han de dur a terme en l’àmbit de la seguretat d'una manera transversal i amb perspectiva de gènere. El Pla 2019-2021 inclou cinc eixos generals i 42 actuacions. 

Pujar al principi de la pàgina