X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 23 de juny de 202023.06.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Vídeos de final de curs de l'Escola de Dansa, la Coral Municipal i el Programa de Formació i Inserció
Fi de curs Coral

Seguint el calendari escolar inicial d'aquest curs 2019/20 tan atípic, el divendres 19 de juny de 2020 es va donar per finalitzada l'activitat de l'Escola de Dansa i de la Coral Municipal fins al proper setembre, quan es tornarà a contactar amb totes les famílies per explicar com queda organitzat el nou curs.

Aquestes activitats artístiques de dansa i música, que ja tenen una trajectòria consolidada al municipi, van estrenar el passat mes d'octubre les noves aules de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. Les activitats presencials van quedar també interrompudes a mitjans de març per la crisi sanitària. Amb un esforç de ràpida adaptació, des dels primers dies de l'estat d'alarma els equips van saber adaptar les seves propostes didàctiques per seguir dinamitzant l'aprenentatge de la dansa i el cant de forma telemàtica. Al llarg de totes les setmanes de confinament, les professionals que lideren i dirigeixen l'Escola de Dansa i la Coral Municipal, Eva Basulto i Marta Finestres respectivament, amb el suport de la Regidoria d'Educació, van seguir proposant activitats, compartint esdeveniments, introduint reptes i convocant trobades virtuals que han permès seguir connectats i acompanyar l'alumnat i les seves famílies en aquesta època tan singular.

El fet de poder adaptar la metodologia dels ensenyaments per poder arribar a tot l'alumnat durant aquest llarg període tan complicat també per a les criatures ha estat molt ben rebut per les famílies, que han anat escollint el seu grau d'implicació en les activitats proposades. Aquestes propostes telemàtiques han servit per seguir fent un acompanyament a tot l'alumnat, vinculant-lo a través del món de la dansa i el cant, tot i que s'espera que el retrobament presencial pugui ser aviat, com la disciplina es mereix.

Del resultat de les propostes i activitats telemàtiques en queda constància en aquests vídeos que s'han realitzat gràcies a la implicació de l'alumnat i el professorat. L'Escola de Dansa ha realitzat un vídeo,  Ballem a casa, on ha participat absolutament tot l'alumnat que ve a simbolitzar el festival de final de curs que habitualment és el colofó de tot un any de feina. La Coral Municipal ens ofereix un conte il·lustrat i cantat per alguns dels nens i nenes del grup dels petits, Germanet i Germaneta, i dues cançons cantades pel grup dels mitjans, Colours of the wind i Touch the sky, que havien de formar part de l'espectacle conjunt entre l'Escola de dansa i la Coral, i que s'espera que es pugui dur a terme el curs vinent. Ara toca gaudir amb la feina d'aquests joves artistes.

L'Escola de Dansa d'Alella és un centre d'ensenyament de dansa clàssica, on s'ofereixen diferents nivells a partir dels 4 anys. L'objectiu de l'escola és iniciar els infants en aquesta disciplina artística, una activitat completa i saludable que afavoreix el treball individual i en grup, millora la psicomotricitat i l'expressivitat, i ajuda a adquirir la disciplina i concentració d'una manera artística i divertida. Enguany s'ha iniciat un grup d'adultes que ha tingut molt bona acollida. Actualment hi ha més de noranta alumnes inscrites en els diferents grups de l'escola. Més informació, en aquesta adreça.

L'activitat de la Coral actualment la formen dos grups, un de petits a partir de 4 anys i un de mitjans a partir de 2n de primària amb més d'una vintena d'inscrits. La  iniciativa  vol afavorir la formació musical, el treball en equip i l'educació en valors dels infants i adolescents. A partir d'un repertori fresc i variat, integrant diferents modalitats artístiques, gaudeixen  de l'experiència de cantar, moure's i interpretar, acompanyats de música de piano en directe. Més informació, en aquesta adreça.

De cara al curs vinent, cal esperar que en les properes setmanes s'esvaeixin algunes incerteses i es pugui concretar quines seran les circumstàncies del nou curs. Esdevindrà clau un compromís conjunt per complir amb els nous requeriments i mesures de seguretat que calguin per tal de continuar afavorint la formació artística a través de la dansa i la música.

Vídeo dels alumnes del PFI dedicat a la gent gran

D'altra banda, des del curs 2016-2017, els 30 alumnes del Programa de Formació i Inserció–modalitat Programa de Transició al Treball del Baix Maresme (en endavant PFI/PTT Baix Maresme), han estat participant i donant suport a l'organització de la Festa d'Homenatge a la Vellesa a Alella. El grup dels i les joves col·laboren en la preparació de la festa, a fer la decoració de les taules i de l'espai (amb les mateixes persones grans i amb alumnes de les escoles bressol), també preparen la benvinguda al dinar i fan els acompanyaments de les persones grans quan són necessaris, també participen fent el parament de les taules i servint els dinars. Cada any és una experiència molt enriquidora per a tothom que hi participa perquè aquest contacte intergeneracional fomenta habilitats socials, millora l'empatia, s'estimulen capacitats cognitives, els i les joves aprenen de l'experiència, i en definitiva es permet potenciar el valor de la convivència envers les persones grans. 

Enguany, tenint en compte el confinament i que no s'han pogut finalitzar les classes amb normalitat i que tampoc s'ha celebrat la Festa d'Homenatge a la Vellesa, els nois i noies han fet un vídeo des de casa seva durant el confinament, amb el seguiment de les tutores, dedicat a la gent gran, vinculat amb el seu treball de final de curs del projecte integrat. Aquest vídeo es farà arribar directament a les residències. 

El PF/PTT Baix Maresme és un programa educatiu que té com a objecte afavorir la inserció professional dels joves de 16 a 21 anys que no han aconseguit el títol de graduat d'ESO i volen formar-se en una professió. El curs té una durada de 1.000 hores i inclou mòduls de formació general i mòduls de formació específica en Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i en Auxiliar d'hoteleria, cuina i serveis de restauració, i pràctiques en centres de treball. La seu del PFI/PTT Baix Maresme és l'Espai Jove de Montgat, tot i que les especialitats es fan a Badalona (seu del Gremi d'Hostaleria i Turisme del Barcelonès Nord i Maresme Sud) i Alella (les aules de les antigues Escoles Fabra (avinguda Ferran Fabra, 1), on s'imparteixen les classes pràctiques d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic. Aquest programa és possible fruit de la col·laboració dels ajuntaments de Montgat, Tiana i Alella, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. L'oferta el PFI/PTT per al curs 2020-2021 és de dues modalitats formatives, per a un total de 30 alumnes, inicialment i a l'espera dels requeriments que hi pugui haver del Departament de Salut i/o Educació. 

El termini de les preinscripcions pel proper curs 2020-2021 ja està tancat, pendent que el proper 17 de juliol es publiqui la llista d’ admesos. Si algú té interès a apuntar-se a la llista d'espera, pot preguntar com fer-ho a través del correu del programa.

Pujar al principi de la pàgina