DIMECRES
27
SETEMBRE
2017
19:30 h
Lloc Masia de Can Magarola
Ho organitza Ajuntament d'Alella

Dimecres 27 de setembre

19.30h Can Magarola
Literatures amb sentits (37). “La revolta de les llibreries”, amb Núria Dòria de Dòria Llibres de Mataró i Lluís Vila de La Llopa de Calella. La sessió es marida amb el vi 3 de Testuan 2016. Coordinat per la periodista Montse Serra.

Parlarem sobre el nou model de llibreries que s'està afiançant d'uns anys cap aquí. Les llibreries han deixat de ser només botigues on es poden adquirir llibres, per convertir-se en espais que generen cultura i comunitat lectora, a través d'activitats culturals, sobretot vinculades a la literatura però no només, com ara clubs de lectura, conferències, tallers, exposicions, fins i tot concerts. Però de ben segur, no tot són flors i violes, i el repte d'aixecar cada dia l'activitat d'una llibreria (i en el cas dels dos convidats a aquesta sessió, llibreria de comarca, que és una dificultat afegida), no és fàcil i també conté moltes reflexions. 

L'empatia dels llibreters amb els lectors és imprescindible per crear una relació de confiança, que permeti el coneixement mutu: el llibreter, per fer unes bones recomanacions, el lector, per atorgar-li la confiança necessària. Molta empatia, amistat i confiança mútua també conté el vi 3 de Testuan (DO Alella), que neix d'un projecte de set amics i d'una vinya de Cabrils. Ens en parlarà un dels seus impulsors, Quim Colomer.

La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com

Recordeu que aquesta sessió es fa al celler de Can Magarola, un espai restaurat recentment, amarat d'història rural i vinícola.

Localització: http://dom.cat/1bic

Organitza: Ajuntament d'Alella.

Idea, coordinació i conducció: Montserrat Serra, periodista.

Col·laboren: 3 de Testuan, Can Manyé espai d'art i creació i Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella.