Publicat el 13 de novembre de 201513.11.2015
Els artistes poden presentar les seves propostes fins al 3 de desembre i s'obrirÓ un perÝode de votaciˇ popular del 5 al 13 de desembre

Giratori de la Riera FoscaL'Ajuntament ha convocat un concurs públic d'idees per a la realització d'una escultura o conjunt escultòric inspirat en l'agermanament amb el poble francès de Carquefou al giratori de la Riera Fosca, en la confluència amb el Torrent de Can Comulada, conegut popularment com "el bolet".  Poden optar a aquest concurs tots els/les artistes (majors de 18 anys), de manera individual o col·lectiva. Els projectes hauran de ser originals i inèdits, no seleccionats ni premiats en cap altre certament o concurs. La tècnica escultòrica serà lliure. Les mides de l'escultura hauran d'estar en concordança amb l'espai, i amb un pes màxim de 3.000 kg. El projecte haurà de garantir la seva perdurabilitat en el temps, la seva resistència a la intempèrie i l'estabilitat amb cimentació adequada al lloc. No s'acceptaran aquells projectes que puguin resultar perillosos per a vianants i vehicles. La convocatòria estableix una dotació econòmica de 18.000 euros, en la qual s'inclouen els honoraris artístics, la producció del projecte, el transport, els materials, la col·locació definitiva de l'obra al lloc assignat, així com els drets de reproducció per part de l'Ajuntament d'Alella.

Les propostes es poden presentar fins al 3 de desembre a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. Els projectes seran valorats per un jurat format per  tres regidors/es de l'equip de govern, per dos regidors/es de l'oposició, per dos tècnics/ques municipals (tècnic/a mig de Cultura i tècnic/a superior Enginyer) i per dos experts/es en la temàtica del concurs. També s'obrirà un període del 5 al 13 de desembre perquè el veïns i veïnes d'Alella puguin triar la proposta que més els agrada a través participant en la votació popular que es farà a través del web municipal del 5 al 13 de desembre.  La puntuació màxima que podrà rebre un projecte serà de 10 punts, 7 provinents del jurat i 3 de la votació popular. En una primera fase, el tècnic/a superior farà una preselecció de totes les obres que siguin viables tècnicament i aquestes passaran a ser avaluades pel jurat i el vot popular. Així, la suma de la puntuació del jurat i del vot popular determinarà l'obra guanyadora del concurs.


CALENDARI

Presentació de propostes: del 13 de novembre al 3 de desembre

Període de votació popular: del 5 al 13 de desembre

Obertura de propostes i veredicte del jurat: 15 de desembre

Podeu consultar les bases de la convocatòria en aquest enllaç