Render imatgesEl Ple de l'Ajuntament, en la sessió celebrada el 30 de juliol, va aprovar inicialment el projecte executiu de l'equipament sociocultural que es construirà al carrer de Santa Madrona, un edifici que per les seves dimensions i característiques ha d'esdevenir  el gran espai cultural del municipi i un punt de trobada per a les entitats i per a la ciutadania. 
El projecte va ser aprovat amb els vots a favor d'ERC+SxA, Alella Primer i CiU, i l'abstenció de Gd'A, Alternativa per Alella-CUP i PP.
L'Ajuntament va adjudicar el passat mes de març a l'empresa  Pol Femenias Arquitectes SLP la redacció del projecte bàsic i d'execució del nou espai cultural per un import de 99.599 euros. La seva proposta va ser la millor valorada dels 19 treballs que es van presentar al concurs d'idees convocat per l'Ajuntament.
El nou espai cultural disposarà d'una superfície construïda de 2.162 m2, situat entre els carrers Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, i dividits en planta baixa i dos pisos (més una part soterrània vinculada a l'espai escènic). 
L'edifici acollirà una sala polivalent d'un total de 800 m2, inclouen la sala, l'espai escènic, el magatzem i els camerinos. La sala estarà dotada de grades retràctils i un ampli espai escènic, amb capacitat per a 300 persones assegudes i entre 500 i 600 de peu dret amb les cadires retirades. El nou equipament disposarà de dues sales destinades a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents, una sala de música i tres bucs d'assajos. 
El projecte aprovat preveu destinar un espai de prop de 300 m2 per a ús social del Casal d'Alella. L'equipament també disposarà  d'una altra sala polivalent, més petita, amb capacitat per a 60 o 70 persones, a més de despatxos. L'accés al centre cultural es farà des de la plaça de Can Patatina i l'entrada a l'espai del Casal es preveu des del carrer de Santa Madrona i hi haurà un accés alternatiu pel carrer de Santa Teresa.

La construcció del nou equipament suposarà una remodelació urbanística de l'entorn que permetrà donar continuïtat al carrer de Santa Teresa i la connexió d'aquest vial amb la plaça de Can Patatina.
El cost previst del projecte executiu ascendeix a 2.975.200 euros (IVA inclòs).  A aquesta quantitat caldrà afegir 618.000 euros de dotació de l'espai escènic i 168.000 euros per les grades retràctils, 122.000 euros de la direcció tècnica, més mig milió d'euros aproximadament per la compra dels terrenys annexes dels carrer Santa Madrona i Santa Teresa.

Està previst que les obres s'adjuquiquin abans de final d'any i que puguin començar durant el primer trimestre de 2016.

Formulari de suggeriments
Per tal de copsar l'opinió de la ciutadania sobre el nou equipament, l'Ajuntament va convocar un acte públic de presentació del projecte el passat 29 de juliol a Can Lleonart i ha instal·lat els plànols i les imatges virtuals del projecte a la cartellera de Mercat Municipal perquè tothom qui vulgui pugui conèixer com serà el futur espai cultural. A més, s'ha habilitat un formulari, al qual es pot accedir des d'aquest accés, perquè els ciutadans puguin enviar les seves opinions i suggeriments sobre aquesta obra. Els formularis, en cap cas tindran la consideració d'al·legacions al projecte, també es facilitaran des de l'OAC a partir de la setmana vinent.

Projecte espai cultural   Alçat projecte

 

Accés espai cultural

Espai interior


Vista carrer Santa Madrona  Vista carrer Santa Teresa