Notícies
Publicat el 21 d'abril de 201321.04.2013
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament fa un reajustament del transport públic
Des d'aquest dilluns 22 d'abril se suprimeix algunes expedicions del servei de bus urbà Alella-Exprés i Alella Circumval·lació i s'amplia l'ús del transport a demanda a tota la població

Bus AlellaAmb l'objectiu de racionalitzar el servei i aconseguir un estalvi econòmic, l'Ajuntament ha decidit dur a terme un reajustament del servei de transport públic que s'aplica a partir d'aquest dilluns 22 d'abril. Aquest reajustament consisteix en l'eliminació de les expedicions del servei de bus urbà que transporten menys passatgers, per tal de reduir la seva incidència en els usuaris. Aquesta mesura permetrà un estalvi d'uns 50.000 euros en les dues línies de transport urbà, ja que es preveu passar de 308.000 a 256.000€ de cost anual, i una reducció del dèficit del servei de transport que és de l'entorn del 60%.
Les modificacions previstes consisteixen en eliminar la darrera expedició del dia de la línia Alella-Circumval·lació, la que surt del port a les 20.30h. Pel fa a la línia Alella Exprés, d'Alella al Masnou, el reajustament afectarà les dues primeres i les tres darreres expedicions del dia, de manera que començarà a funcionar a les 7 -i no a les 6- i el darrer servei arribarà a Can Lleonart a les 21h en lloc de les 22.30h. A més, a aquesta línia també es suprimiran les expedicions de dissabte a la tarda i diumenge al matí. Els nous horaris entraran en vigor aquest dilluns 22 d'abril. Consulteu els nous horaris des d'aquest enllaç


Servei a demanda per a tothom
Paral·lelament i per compensar aquesta reducció d'expedicions del bus urbà, l'Ajuntament ha ampliat el servei de taxi a demanda, que va posar en marxa l'abril del 2010 a partir d'un acord amb el col·lectiu de taxistes del poble, i ha estès el seu ús, que fins ara estava restringit a gent gran i a persones amb problemes de mobilitat, a tota la població.
La utilització del servei serà universal però té limitacions per a les persones que no formen part dels col·lectius per als quals es va crear el servei —es a dir els més grans de 65 anys i aquelles persones que tenen reconegudes un grau de minusvalidesa superior al 33%— ja que no es podran fer més de sis viatges a l'any per persona.
Aquesta ampliació del servei està pensada per resoldre les necessitats puntuals de desplaçament de persones que per algun motiu no disposen d'altra mitjà de transport per poder-se desplaçar. Des de la seva posada en funcionament, el servei no ha parat de guanyar usuaris i s'ha consolidat com una bona opció de transport per a molt alellencs i alellenques. L'any passat es van atendre 700 desplaçaments d'una quarantena d'usuaris, molts d'ells habituals. El servei és fruit d'un conveni de col·laboració signat amb els taxistes d'Alella. Funciona de dilluns a divendres i per fer-ne ús cal efectuar la reserva amb antelació al 93 555 23 39.
El preu és de 6€ per trajecte: 4€ els paga l'Ajuntament i 2€ els usuaris.Les destinacions que es poden demanar són: el Consultori Local, l'Ajuntament, Can Lleonart, el Complex Esportiu, qualsevol parada de bus inclosa la del port del Masnou, Can Gaza o la Policia Local.

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

Informació relacionada
L'any passat es van atendre 2.296 desplaçaments, 1.000 més que al 2013
Des de la posada en marxa del servei l'abril de 2010 s'han fet un total de 2.659 viatges
Des de la posada en marxa del servei l'abril de 2010 s'han atès 548 peticions per transportar persones discapacitades i majors de 65 anys
Pujar al principi de la pàgina