Notícies
Publicat el 12 d'abril de 202312.04.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova inicialment el projecte de remodelació del carrer Àfrica
Render projecte carrer Àfrica

L'Ajuntament ja té sobre la taula el projecte de millora de l'espai públic de l'entorn del carrer Àfrica. La proposta, signada per l'estudi d'arquitectura i paisatge d'Isabel Bennasar, es va aprovar inicialment al Ple municipal celebrat el 30 de març amb els vots a favor d'ERC+SxA, Gd'A, AA-CUP, i AP-PSC i l'abstenció de JxCAT i el regidor no adscrit. 

El projecte planteja la millora urbana d'aquest àmbit, amb la creació d'un nou espai públic a la pista que existeix actualment, la connexió amb l’àrea de jocs de la Gegantona Facunda i la reurbanització del carrer Àfrica. L'objectiu és ampliar i condicionar l'espai destinat als vianants, millorant la qualitat de l'entorn amb la renovació de la paviemntació, l'enllumenat, la jardineria i el mobiliari urbà. La intervenció inclou també la pavimentació de la vorera del carrer del Maresme, la creació de nous passos de vianants i la millora de la connexió existent fins al carrer de Montagut. 

Es proposa transformar la pista actual en un espai d'estada enjardinada i s'assegura l'accessibilitat i la connexió amb la zona de jocs existents, mitjançant una rampa que comunica els dos espais. A més, s'instal·laran grans jardineres amb arbrat i espècies arbustives i mobiliari urbà. També s'incrementa l'espai per a vianants del carrer Àfrica, a l'eliminació d'aparcaments i la reconversió en una via de plataforma única, amb voreres més amplies i arbrat. 

El cost estimat de les obres, que es preveuen iniciar abans de final d'any, és de 348.000 euros. 

El grup municipal de JxCAT va reconeixer la necessitat històrica de millorar l'entorn del carrer Àfrica, però va justificar la seva abstenció per considerar que no és el moment de fer-ho en un final de mandat, ja que l'actuació podia ser molt més ambiciosa si es fes al començament de mandat.  El grup municipal d'AA-CUP va coincidir també en aquesta necessitat, que va qualificar de justícia històrica, però va demanar incorporar al projecte el talús del torrent del Sistres, la seva naturalització i la plantació d'espècies autònomes. El grup municipal d'AP-PSC i el regidor no adscrit van coincidir que havien tingut pot temps per poder analitzar detingudament un projecte d'aquesta envergadura.

El projecte està a exposició pública del 13 d'abril al 25 de maig de 2023 

Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina