Publicat el 27 de gener de 202327.01.2023
DENIP

Els centres educatius d'Alella han tornat aquest divendres 27 de gener a la Plaça de l'Ajuntament per celebrar junts el Dia Escolar de la No Violència i de la Pau (DENIP) que es commemora el 30 de gener. Més de 320 alumnes de lInstitut Alella, l'Escola Fabra, l'Escola La Serreta, el Col·legi de Santa María del Pino, la Llar d'Infants Els Pinyons, l'Escola Bressol El Campanar, el Chiaravalle School i l'alumnat del PFI-PTT s'han trobat a la plaça per expressar el seu desig de viure en un món en pau.

L'acte ha tingut enguany un toc molt especial: el toc de les campanes. La Comissió de Festes i tradicions vinculada al Consell Educatiu Municipal d'Alella, formada per tots els centres educatius d'Alella, s'ha sumat en aquest setè any de celebració del DENIP a Alella al projecte Identitat i Cultura: els sons d'Alella, que promou l'Ajuntament per donar a conèixer els valors patrimonials i identitaris del municipi, en aquest cas el patrimoni sonor de les campanes d'Alella.

L'alumnat ha cantat una cançó sobre les campanes d'Alella creada especialment per aquesta ocasió i han escoltat el so de les quatre campanes de l'Església d'Alella, batejades amb els noms de Madrona, Felisa, Núria i Mercè, que està instal·lades al campanar des de mitjans del segle XX. Als centres educatius ja fa dies que es prepara aquest acte, assajant la cançó i fem campanes amb gots de cartró que quedaran penjades a la Plaça de l'Ajuntament per a l'activitat familiar Els sons d'Alella que se celebra aquest dissabte 28 de gener. 

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau, valors que compartim des de tota la comunitat educativa d'Alella. #DENIPAlella #DENIP23 #EscolesXlaPau 

×  
Els centres educatius d'Alella celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau Els centres educatius d'Alella celebren el Dia Escolar de la No Violència i la Pau