Hotel insectes

Seguint amb l'execució del Pla estratègic de turisme 2021-2025, s'inicien les activitats per donar a conèixer i posar en valor la vinya testimonial d'Alella. Les activitats estaran relacionades amb el cicle de la vinya i s'estrenen aquest mes de maig aprofitant l’època de floració. Aquesta primera activitat, adreçada a públic familiar, consistirà en la creació d'un hotel d'insectes que finalitzarà amb un petit tast de vins i most acompanyat d'un aperitiu. 

Més enllà de crear noves experiències turístiques, les activitats que programin tenen l'objectiu de sensibilitzar les persones assistents sobre la importància de tenir cura de l'entorn. Les experiències seran transversals i incorporant elements de natura, enoturisme i productes locals. La primera activitat s'ha dissenyat i s'executarà de la mà del celler Alta Alella.

Construcció d'un hotel d'insectes

Veniu en família a conèixer entre vinyes el món dels insectes, descobrirem els beneficis que ens aporten i les espècies més importants. Seguidament farem un taller participatiu i construirem diferents hotels d'insectes a la vinya testimonial d'Alella on hi ha plantades més de trenta varietats de raïm. Acabarem amb un tastet de vins pels grans i most pels petits amb un petit aperitiu.

Data: Dissabte 21 maig

Hora: 11:00h

Lloc:  Vinya testimonial d'Alella

Compra la teva entrada a: https://turismealella.koobin.cat 


Posada a punt

L'Ajuntament va fer una posada al dia de la Vinya Testimonial al mes de febrer, amb la renovació dels cartells informatius, el que identifica l'espai i els que l'entrada a cadascuna de les fileres que identifiquen les 29 varietats de ceps plantades. 

La vinya testimonial té una superfície de 5000 m2 i està dividida en dos sectors: a la part alta hi ha plantats 630 ceps de Pansa Blanca, la varietat més estesa a la DO Alella, i a la part baixa hi ha una representació de 3 o 4 de ceps de 29 varietats diferents. 

És un recurs enoturístic propietat de l'Ajuntament que es gestiona a través d'un conveni de col·laboració signat amb el celler Alta Alella. Un espai natural, únic i singular, que la Regidoria de Turisme i Identitat vol posar en valor i aprofitar el seu potencial per difondre la cultura vitivinícola.

Amb aquest objectiu s'està treballant en un programa d'activitats experiencials orientades a públic adult lligades als tres períodes de creixement de la vinya —floració, verema i poda— i dues activitats familiars per donar a conèixer als infants les diferents varietats de la vinya i un conta-contes. Aquests nous productes turístics es crearan i gestionaran buscant l'equilibri necessari per preservar el medi ambient a la vegada que es genera activitat econòmica.