Publicat el 28 de febrer de 202228.02.2022
La Liada

El Ple municipal del 24 de febrer va aprovar el Pla Local de Joventut 2022-2025, el full de ruta que ha de guiar les polítiques de joventut del poble dels pròxims 4 anys. Ha estat elaborat durant un any de treball. S'ha dissenyat a través d'una avaluació del Pla anterior, una diagnosi de l'adolescència i la joventut d'Alella a través de diferents fonts d'informació i d'espais de treball i discussió propis.
A l’àmbit tècnic, hi ha hagut un grup motor format per diferents àrees de l'Ajuntament, també s'han fet reunions tècniques amb totes les àrees de l'ajuntament per acordar polítiques transversals amb perspectiva juvenil. Durant tot el procés d'elaboració s'ha buscat la participació de joves i adolescents.
El pla contempla tres eixos principals: Aixecar el vol, centrats en l'emancipació; Viure millor, centrat en el benestar emocional i, Alella Jove i Diversa en la promoció de la participació, les relacions positives i el respecte vers la diversitat. D'aquests tres eixos, se'n despleguen 10 objectius estratègics, dels quals se'n deriven 35 estratègies per aconseguir els objectius, que contenen una seixantena d'accions de continuïtat en clau municipal i planteja 35 de noves per desenvolupar els propers 4 anys. 
El la també té en compte els objectius de desenvolupament sostenible, com ara el compromís de promoure la salut i benestar; l'educació de qualitat; la igualtat de gènere; el treball digne i creixement econòmic i la reducció de les desigualtats.
És un pla viu, que vol comptar amb la participació i implicació de les adolescents i joves d'Alella. Per aquest motiu, se les convida a fer propostes i aportacions a les accions plantejades des de les diferents regidories.
El nou Pla Local de Joventut es va aprovar amb els vots favorables d'ERC+SxA, Gd'A, AA-CUP i AP-PSC. Ciutadans es va abstenir a la votació i JxCAT va votar en contra al considerar que manquen accions concretes i que no recull del tot les necessitats del jovent alellenc.