Publicat el 8 de febrer de 202208.02.2022
Els arrestats van sabotejar el subministrament elèctric dels tres centres educatius de la zona del Bosquet per tal d'entrar-hi, suposadament, a robar material informàtic un cop les bateries auxiliars de les alarmes s'haguessin exhaurit   
Patrulles mixtes

Un operatiu conjunt de la Policia Local d'Alella i de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Premià de Mar va permetre detenir el passat cap de setmana a quatre homes com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a l'interior de la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons.

La intervenció es va iniciar després que la Policia Local d'Alella rebés dissabte l'avís que els tres centres educatius situats a la zona del Bosquet (l'Institut Alella, l'Escola Fabra i la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons) s'havien quedat sense subministrament elèctric.

Fetes les comprovacions, els agents van corroborar que havia estat un sabotatge, la qual cosa encaixava amb una forma de fer usada per grups especialitzats per cometre robatoris amb força a escoles. El modus operandi consisteix a tallar el subministrament elèctric d'un institut o escola per tal d'entrar-hi a robar material informàtic un cop les bateries auxiliars de les alarmes s'han exhaurit.

Amb aquesta informació i un cop restituït el subministrament elèctric de les escoles, ambdós cossos policials van iniciar un dispositiu per evitar que cap escola fos violentada.

El diumenge 6 de febrer, pels volts de les 23h, els agents que vigilaven les escoles van observar un vehicle que es va aturar i en van sortir tres homes que van saltar la tanca per accedir a la llar d'infants. Quan els agents de la Policia Local s'hi van apropar van veure com els tres homes remenaven dins, obrint calaixos i armaris i es van identificar. En aquell moment, quan els tres lladres es van veure descoberts, van arrencar a córrer, posant obstacles darrere seu per dificultar l'avançada dels agents, que finalment els van detenir per un delicte de robatori amb força, per resistència i desobediència als agents de l'autoritat i per lesions lleus a un dels agents.

Simultàniament, agents de mossos van dirigir-se al vehicle estacionat i van trobar un home que intentava amagar-se darrere entre els seients. L'home va quedar detingut per un presumpte delicte de robatori amb força. Els detinguts duien a sobre guants, tornavisos i una bossa buida d'esport.

Es dóna la circumstància que un dels arrestats va ser detingut el 3 de novembre per la Unitat d'Investigació de Premià de Mar per un robatori amb força en una escola de Molins de Rei.

Els quatre detinguts han passat aquest dimarts, 8 de febrer, a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mataró qui ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.