Publicat el 30 d'octubre de 202130.10.2021
Lliurament de premis literaris

Després d'un any de silenci obligat per la pandèmia, Alella va recuperar el passat 14 de novembre la seva cita literària més important: el lliurament de Premis Literaris Alella a Maria Oleart i Alella a Guida Alzina. A més de promoure la creació literària i difondre la llengua i la cultura catalana, els Premis Literaris d'Alella són un homenatge i un record a dos personatges que han deixat la seva empremta a Alella i que han contribuït a l'enriquiment de la nostra cultura: Maria Oleart i Guida Alzina. 

Una obra sobre confinaments
En el marc del programa del Correllengua 2021, Can Manyé va acollir el lliurament de premis. El premi de la 24a edició del certamen de poesia Alella a Maria Oleart va recaure en Aina Riera Serra per l'obra A la Taigà. El jurat format per Caterina Riba, Montserrat Rodés i Silvie Rothkovic, va valorar la força captivadora d'aquest poemari. Es tractad d'una obra consistent i unitària, escrita amb un llenguatge molt atrevit i potent, que parteix d'una història real i reflexiona sobre el paral·lelisme entre el confinament obligat de la pandèmia i el tancament voluntari d'una dona, Agafia Lykova, de la Sibèria Meridional. 

Un conte en clau d'humor i amor 
Bruta, d'Elisabet Moreno Boada, va ser l'obra premiada a la 20a edició del certamen de contes Alella a Guida Alzina. El jurat format per Carlota Gurt, Jaume Ponsa, Anna Punsoda, va destacar l'agilitat i la destresa narrativa de l'autora i la seva capacitat per fer versemblants la veu i el món infantil de la protagonista i una mirada sobre les nenes lliure d'estereotips. L'obra tracta en clau d'humor un moment de la vida d'una nena amb pares separats, que no entenc les contradiccions i el funcionament de la vida adulta, i que explica com és la vida amb un i l'altre. 

Rècord de participació
En aquesta edició la participació s'ha incrementat de forma considerable perquè es podia participar en format digital i perquè el confinament ha afavorit la creació literària. S'han presentat 141treballs d'arreu dels Països Catalans: 54 de poesia i 87 de contes.