Publicat el 3 de desembre de 202103.12.2021
Cessió del material de Televisió d'Alella

L'Ajuntament ha assolit una fita llargament esperada: la cessió del fons audiovisual de l'antiga Televisió d'Alella. Un material molt valuós que permetrà recuperar imatges que tenen un alt interès per al municipi pel seu contingut cultural, històric i social. El fons rebut recull els principals esdeveniments i el dia a dia de la vida del poble durant els 14 anys d'emissions, entre els anys 1984 i 1998.

El lliurament s'ha materialitzat aquest divendres, 3 de desembre, amb la signatura del document de cessió per part de Lluís Miñana, director i promotor d'aquesta de la cadena, i la recollida del fons documental per part de l'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, i la regidora de Cultural, Elisabet Vilaró. Tot el material ha estat traslladat a dependències municipals, on s'acabarà de digitalitzar -ja hi ha una bona part digitalitzada- i es classificarà perquè passi a formar part del fons documental de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia. La intenció és poder treballar tot el material per tal de poder minutar per tal de facilitar la recerca de persones o esdeveniments del poble. 

Segons consta en el document de cessió, Lluís Miñana cedeix gratuïtament a l'Ajuntament tot el material documentat digitalitzat i el que resta pendent de digitalització de la Televisió d'Alella, i autoritza la seva reproducció i comunicació pública, atenent a l'interès cultural, històric i social d'aquest material. 

Pionera en el món de les televisions locals a Catalunya, Televisió d'Alella va fer la seva primera emissió el 30 de juliol de 1984, des de la casa de Lluís Miñana, tot i que després les emissions es feien habitualment des de l'estudi instal·lat a d'un despatx del carrer Santa Madrona. Emetien una hora per setmana i anunciaven l'inici de l'emissió amb el llençament d'un petard molt potent, segons ha explicat Miñana, que ha destacat la col·laboració i la implicació de moltes persones del poble per poder tirar endavant aquesta iniciativa. A més, els seus estudis van ser camp d'entrenament per a molts alellencs i allenques que després es van dedicar al món de la comunicació.