Publicat el 19 de novembre de 202119.11.2021
In_cert a Can Ruti

L'exposició del projecte IN_CERT ha arribat aquest divendres 19 de novembre a l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti). Després de la seva exitosa inauguració a l'espai d'Art i Creació Can Manyé, aquest projecte expositiu multidisciplinar arriba a les instal·lacions de l'Hospital, fent evident el vincle entre art, filosofia i ciència, motors del projecte.
 
Durant les properes setmanes, la comunitat mèdica de Can Ruti i els usuaris del centre hospitalari podran conèixer i experimentar en primera persona el projecte, dissenyat per les artistes Nora Ancarola i Jo Milne en col·laboració amb els científics Roger Paredes, Lourdes Mateu i Cristina Vilaplana, i coordinats per l'equip de Can Manyé. D'aquesta manera, l'Hospital Germans Trias i Pujol acollirà obra expositiva, recitals poètics i espectacles de dansa.
 
A les activitats d'IN_CERT hi participen professionals rellevants com el doctor Bonaventura Clotet, els artistes Joan Fontcuberta i Sylvie Bussières, els poetes Josep Pedrals i Lola Miquel, els músics d'Ensemble Exclamatio o els escriptors Ada Klein i Jordi Lara, entre d'altres.

L'exposició s'ha inaugurat aquest divendres 19 de novembre en un acte que ha comptat amb la participació de l'Alcalde d'Alella, Marc Almendro, i la Regidora de Cultura, Elisabet Vilaró, a més  de la direcció de l'Hospital Germans Trias, de l'equip de Can Manyé, amb Mercè Pomer i Queralt Morros, de metges i científics que han participat en el projecte, de les artistes, Nora Ancarola i Jo Milne. L'acte ha comptat amb una intervenció de dansa a càrrec d'Ina Dunkel amb Marion Tamme de Aquista.

L'Ajuntament d'Alella, a través de l'Espai d'Art i Creació Can Manyé, i l'Hospital i l'Institut de Recerca Germans Trias, mitjançant el Servei de Malalties Infeccioses i la Fundació Lluita contra la Sida (des d'on es duen a terme projectes d'investigació de la Covid19), amplien així la difusió d'aquest projecte artístic i expositiu que visibilitza el vincle entre l'art, la ciència i la salut en el marc excepcional de l'actual pandèmia. Un projecte singular que reuneix el talent d'artistes de renom, de científics, escriptors, generadors culturals, filòsofs o vídeo-artistes.