Publicat el 10 de setembre de 202110.09.2021
Tornada a l'Escola

Més de 1.200 alumnes comencen aquest dilluns, 13 de setembre, el tercer curs marcat per la situació del pandèmia, als centres públics d'Alella:  l'Escola La Serreta, L'Escola Fabra i l'Institut Alella. 

Als cursos d'infantil i primària, les dues escoles públiques incrementen l'alumnat amb 28 alumnes més que el curs anterior. L'Escola Fabra acollirà 466 alumnes, 15 més que el curs passat, i tindrà tres curs a tres línies (P3, 1r i 6è), la resta es mantindrà amb dues línies. L'Escola La Serreta també guanya alumnes: s'han matriculat un total de 231, 13 més que al curs 2020-2021. 

Pel que fa a l'ensenyament secundari, no hi ha dades definitives del nombre d'alumnes, ja que l'Institut Alella encara està enllestint la matriculació dels cursos de Formació Professional del Grau Mitjà i el Grau Superior després que la Generalitat va decidir ampliar el termini de manera extraordinària del 8 al 10 de setembre. Les aules d'ESO acolliran 335 alumnes i 154 s'han matriculat als dos cursos de Batxillerat. 

Aquest dilluns també arrenca el nou curs per als 28 alumnes dels dos perfils professionals - hoteleria i vendes- del Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball del Baix Maresme que promouen els ajuntaments d'Alella, Montgat i Tiana per afavorir la inserció professional dels joves de 16 a 21 anys.

Mesures preventives 

El Pla d'inici del curs escolar 2021-2022 de la Generalitat manté algunes de les mesures de seguretat aplicades durant el curs anterior, però s'eliminen d'altres.  Aquestes pautes de funcionament s'aniran revisant de forma permanent en funció de les necessitats de cada moment. La mascareta continua sent obligatòria a partir dels 6 anys (1r de primària) a l'interior de les aules. 

  • El curs 2021-2022 serà completament presencial a totes les etapes.
  • Els centres s'organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin.
  • Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  • Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries.
  • Es recomana iniciar les extraescolars a l'octubre, amb 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l'espai permet mantenir les distàncies de seguretat.
  • Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.
  • L'alumnat vacunat amb la pauta completa no haurà de fer quarantena en el cas que sigui contacte estret d'un positiu. 

Obres de millora i manteniment

L'Ajuntament ha aprofitat l'aturada de les activitats als centres escolars per posar al dia les instal·lacions i fer actuacions de millora dels equipaments. Entre les obres realitzades, destaca la instal·lació de 51 plaques fotovoltaiques al sostre de l'Escola Fabra, que produiran energia elèctrica per a l'autoconsum del centre. L'actuació té un cost de 20.570 euros i permetrà produir fins a 23.881 kwh/any, el que suposarà un estalvi mitjà de més de 2.300 euros l'any.

L'alumnat del centre podrà seguir diàriament la producció d'energia i els beneficis ambientals i econòmics que suposa la instal·lació a través d'un comptador.

Durant els mesos d'estiu s'han fet altres intervencions de manteniment i millora per un import aproximat de 20.000 euros. A l'Escola La Serreta s'han pintat aules i sostres i a l'Escola Fabra s'han fet arranjaments a la cuina i als sostres per evitar filtracions. També s'ha reparat el sistema antiincendis i s'ha instal·lat un contenidor marítim de 6 metres per guardar mobiliari.