Publicat l'11 de juny de 202111.06.2021
Decidim

La futura Ordenança de Convivència que ha de regular les normes de comportament i l’ús de l'espai públic, està a un pas de quedar enllestida.

Amb la previsió que es pugui aprovar aquest mateix estiu, l'Ajuntament ha obert aquest mes un procés de participació perquè la ciutadania pugui fer aportacions i suggeriments a la nova ordenança a través de la plataforma Decidim. El procés es va iniciar el 8 de juny amb una sessió informativa virtual per explicar les línies bàsiques de la nova norma i, a partir d'aquí, la ciutadania té oportunitat d'aclarir dubtes i fer propostes i suggeriments durant el procés obert a www.alella.cat/decidim fins al 30 de juny. Des d'aquest enllaç podeu accedir al formulari per fer propostes i suggeriments i també a l'esborrany de l'ordenança.

L'Ordenança de Convivència i Espai Públic (que és el nom que finalment proposarà el govern, per fugir de les connotacions coercitives de les primeres Ordenances de Civisme) serà l'eina que ha de concretar les conductes i comportaments inadequats en els espais públics, que fins ara no es trobaven tipificats, per tal de millorar la convivència ciutadana. Així mateix, permetrà recollir en un únic text normatiu la diversitat d'ordenances que fins ara regulen de forma parcial aquests comportaments. La nova ordenança també ha de clarificar les obligacions de la ciutadania i les característiques de cada procediment, objectivant i simplificant el règim d'intervenció administrativa.

Objectius de la norma
L'objectiu d'aquesta norma és regular l'activitat de les persones físiques i jurídiques que es desenvolupa a la via pública i a altres espais i serveis de domini públic, o que transcendeix l’àmbit estrictament privat, mitjançant la modulació o limitació de determinats tipus de comportaments. Amb aquesta regulació es vol afavorir el benestar col·lectiu i possibilitar la convivència ciutadana, determinant mecanismes per corregir i, si escau, sancionar les actituds incíviques, negligents i irresponsables que deterioren la qualitat de vida de la ciutadania. 

Vídeo de la sessió informativa del 8 de juny

×  
Sessió informativa sobre la futura Ordenança de Convivència i Espai Públic Sessió informativa sobre la futura Ordenança de Convivència i Espai Públic