Notícies
Publicat el 17 de maig de 202117.05.2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Nou servei d'atenció per a víctimes de LGBTI-fòbia
Whatsapp contra l'LGTBI-Fòbia

Aquest dilluns, 17 de maig, se celebra el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, coincidint amb la data que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, l'any 1990. Ja fa més de 31 anys i encara hi ha molt camí per récorrer per erradicar totalment l'LGTBI-fòbia, que continua present a la nostra societat. 

L'Observatori Contra l'Homofòbia ha posat en marxa una línia d'atenció especialitzada per WhatsApp per a víctimes de fòbia-LGBTI arreu de Catalunya. El telèfon és el 699 901 651 i està operatiu el primer dimarts de cada mes de 18 a 20h. El telèfon l'atenen juristes voluntaris de l'Observatori Contra l'Homofòbia i és el mateix que, des del 8 de març, atén dones lesbianes i bisexuals,  el primer dijous de cada mes, de 18 a 20h.

Des de l'Observatori alerten, des de fa 13 anys, que les persones LGTBI experimenten més risc de patir qualsevol mena de discriminació, major aïllament, exclusió, violència, privació de drets deguts als estigmes associats, criminalització i patologització de les nostres identitats i experiències dissidents, de la nostra realitat i que ens relega en situacions de major vulnerabilitat. També assenyalen que, si bé és cert, que durant aquests 30 anys s'han fet progressos importants en la incorporació de la diversitat afectiva sexual i de gènere en l'àmbit legal i social, el camí cap a la plena igualtat es visualitza encara llarg i costós.

És per això que l'Observatori es reivindica que la societat esdevingui un espai comunitari on la igualtat, la convivència i la diversitat siguin els seus fonaments. Una societat que inclou la diversitat en el seu sentit més ampli, on són benvingudes, les persones de qualsevol edat, gènere, origen, amb diversitat funcional, sexo afectiva i/o d'altres interseccions que ens travessen, trencant així la visió heteronormativa i la concepció binarista de gènere.

Des del mes d'octubre de 2014, Catalunya disposa d'una llei per garantir els drets del col·lectiu LGTBI (Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia). Aquesta llei ha permès ampliar el marc normatiu en l’àmbit LGBTI, i entre els seus objectius hi ha el d'aconseguir reduir la discriminació i fomentar valors d'igualtat, respecte i tolerància.

Informació relacionada
Diumenge, 5 de març de 2023
Tancament de l'exposició "L'altre ubic. Migracions del cos fragmentat"
Dissabte, 4 de març de 2023
Dimecres, 22 de febrer de 2023
Taula rodona amb Madorilyn Crawford i Manu Mojito, moderada per Nataly Prada amb introducció de Mercè Alsina
Dissabte, 21 de gener de 2023
Dissabtes a l'Àgora
Dijous, 1 de desembre de 2022
Quan cridem els nostres noms
Dissabte, 10 de setembre de 2022
Dijous, 25 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dimecres, 24 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dimarts, 23 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dimarts, 16 de novembre de 2021
Alella per a l'eliminació de les violències masclistes.
Dijous, 25 de març de 2021
Tertúlies en primera persona
Pujar al principi de la pàgina