Publicat el 16 d'abril de 202116.04.2021
Concurs de cartells de festa major

L'Ajuntament ha tornat a convocar el concurs per triar el cartell de la Festa Major de Sant Feliu que se celebrarà del 29 de juliol a l'1 d'agost. El concurs és obert tant a professionals com a artistes novells, de forma individual o col·lectiva, i cadascun d'ells no podrà presentar més de dues propostes. Enguany es manté, com l'any passat, la presentació només telemàtica i, com a novetats s'incorpora al jurat un representant dels col·lectius infantil, juvenil i de gent gran i també es tindrà en compte a l'hora de fer la valoració un nou criteri que és el de l'ús d'imatges i llenguatge inclusiu i en perspectiva de gènere. 

El jurat

En una primera fase, el tècnic/a de l'àrea de Comunicació farà una preselecció de totes les obres que compleixin els requisits tècnics i aquestes passaran a ser avaluades per un jurat que estarà format pel Regidor/a de festes, un/a membre de l'àrea de Comunicació  de l'Ajuntament d'Alella, , un/a dissenyador/a o professional de disciplines properes al món del disseny, un/a representant de la Comissió de Festes, i un representant/a dels  col·lectius infantils, juvenil i gent gran. 

Votació popular

Les propostes seran exposades virtualment a través de la pàgina web i les xarxes socials de l'Ajuntament. Les persones només podran emetre el seu vot de manera virtual. Al projecte més votat se li atorgaran 4 punts, el projecte que quedi en segon lloc 3 punts, en tercer lloc 2 punts i en quart lloc 1 punt.

El període de votació popular s'obre el 24 de maig al 2 de juny.

El cartell guanyador serà aquell que aconsegueixi més punts en la suma de les valoracions realitzades pel jurat (amb un màxim de 6 punts) i per la votació popular (amb un màxim de 4 punts).

Els treballs aspirants es poden presentar fins al 20 de maig les 24 h només per via telemàtica, a l'adreça alella.festes@alella.cat. Cada participant rebrà un mail de conformitat que s'ha rebut bé i és correcte per participar en el concurs.


Veredicte

El resultat de la votació popular es farà públic el divendres 4 de juny, al web de l'Ajuntament.

Requisits

  • Podrà ser presentada al concurs qualsevol obra que s'ajusti a l'objecte de la convocatòria i que, a criteri del jurat, compleixi amb els següents requisits:
  •  El tema del cartell és lliure, però es valorarà positivament que la creació artística faci ús de motius o imatges que puguin associar-se al poble d'Alella i a aspectes representatius de la Festa Major del poble.
  • El disseny s'ha de presentar en vertical (en mida DIN3: 42 cm d'alt x 29,7 cm. d'ample), i ha de fàcilment adaptable a altres formats horitzontals, quadrats, etc. 
  • El disseny es podrà realitzar en qualsevol estil o tècnica que permeti la fotoreproducció i la impressió en quatre tintes. Tanmateix, no s'admetran tintes metal·litzades o fluorescents, ni relleus i/o volums enganxats.
  • L'obra ha d'incloure per força  el text: "Festa Major de Sant Feliu d'Alella 2021, del 29 de juliol al 1 d'agost" i el logotip de l'Ajuntament (podeu descarregar-lo a www.alella.cat/identitatcorporativa).
  • No s'admetrà a concurs cap obra que, a criteri del jurat, inclogui o representi continguts discriminatoris o vexatoris.
  • Les obres presentades a concurs que no reuneixin els requisits anteriors no seran admeses a concurs
  • Es tindrà en compte l'ús d'imatges i llenguatge inclusiu i en perspectiva de gènere. 

Premis

Hi haurà un únic premi valorat en 500 euros subjecte a les retencions fiscals corresponents.

Consulteu les bases de la convocatòria en aquest ENLLAÇ