Publicat el 22 de febrer de 202122.02.2021
Mesures del 22 al 28 de febrer

Aquest dilluns, 22 de febrer, han entrat en vigor les noves mesures aprovades per la Generalitat per la qual es modifiquen algunes de les restriccions que estaven vigents a Catalunya des del 7 de gener. La principal novetat de la resolució del 19 de febrer és la represa de les activitats extraescolar i de lleure amb grups reduïts. 

Les mesures s'allarguen, inicialment, durant una setmana, fins al 28 de febrer.

No obstant, es recorda que la mobilitat laboral només està permesa quan no es pot teletreballar i que les activitats socials han de continuar regint-se sota una màxim de 6 persones i que no siguin de més de 2 bombolles de convivència.

Principals novetats:

  • S'autoritzen i es regulen les activitats extraescolars i d'esport escolar, així com les de l'àmbit del lleure educatiu dirigides a infants d'educació infantil i d'educació primària.
  • Es reprenen les activitats no reglades i d'esport escolar per a joves a partir de l'educació secundària sempre que mantinguin els grups de l'activitat lectiva.
  • S'equipara l'esport federat i els consells esportius. Podran entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. L'esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades fins ara mentre que l'esport escolar no pot competir.
  • Els caus i esplais poden obrir només fins als 12 anys, corresponent a les etapes d'Educació Infantil i Primària.
  • Es poden fer extraescolars d'idiomes, música i dansa fins als 12 anys (infantil i primària), de forma presencial. La resta es pot fer en línia.

Afectacions a les activitats programades i als equipaments d'Alella:

  • Les activitats extraescolars educatives de l'Escola de Dansa i de la Coral Municipal es reprenen de forma presencial però s'han adaptat els horaris per complir la limitació de capacitat a sis alumnes. 
  • Les activitats de l'Escola d'Iniciació Esportiva mantenen els mateixos horaris i activitats vigents des del 8 de febrer  d'acord amb les mesures establertes a la resolució del 19 de febrer.  Es pot fer ús del espais interiors dels equipaments esportius amb una ocupació del 30% de l'aforament i a l'exterior amb una ocupació del 50%. 
  • El Complex Esportiu Municipal manté oberta la piscina i es poden fer activitats a l'interior amb l'aforament permés: màxim de 6 persones i ús de mascareta. 
  • Es mantenen els entrenaments al Camp d'Esports Municipal respectant el límit del 50% de l'aforament. 
  • Can Lleonart  reajusta la programació a les restriccions: els cursos que es puguin fer de forma telemàtica mantenen el calendari i aquelles activitats que no es puguin fer de forma no presencial s'ajornen fins que la situació ho permeti. 
  • L'Espai Jove l'Espai 12·16 i de l'Espai 16·30 fa activitats on-line i manté  obert el servei d'assessorament amb cita prèvia del GIRA (gira@alella.cat / 935407245/ 615844715)
  • L'Oficina de Turisme recupera el seu horari habitual de novembre a març: De dimecrea a diumenge, de 10 a 14.30h, i dilluns i dimarts tancat.
  • L'exposició "Males herbes" de Can Manyé manté l'horari previst d'obertura dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h, i dissabte i diumenge, d'11 a 14h.
  • L'Ajuntament demana a tota la població que tingui molt present les mesures aprovades i que actuï amb responsabilitat i prevenció per tal d'evitar al màxim el risc de transmissió de la Covid-19.

Recordeu que des de l'enllaç www.alella.cat/alertacoronavirus podeu seguir les informacions municipals i les resolucions oficials sobre la pandèmia. 

Seguiu totes les afectacions a Catalunya en aquest ENLLAÇ