Publicat el 8 de gener de 202108.01.2021
Risc nevades

Meteomar, el servei meteorològic del Maresme, ha emès aquest divendres, 8 de gener, dues alertes per risc de nevades a cotes baixes i fort vent. L'alerta per neu és vàlida des de les 3 de la matinada, de la nit de divendres a dissabte, fins a les 14h de dissabte, 9 de gener. Segons l'avís enviat per Meteomar, a la Serralada  Litoral i a l'interior de la comarca del Maresme la neu pot aparèixer a partir dels 300 metres d'alçada, en el moment de més risc, pujant fins als 700 al durant el dia. Segons les previsions, es poden arribar a acumular de 5 a 10 centímetres de neu. 

Davant les previsions meteorològiques, l'Ajuntament va començar a escampar sal als carrers dels barris de muntanya a inicis de setmana i aquest divendres es repartiran sacs de sal i es tornarà a tirar sal a les vies més conflictives pel risc de relliscades. També s'apagaran alguns regs per evitar que es mulli la calçada i es formin gelades. Es recomana als veïns i veïnes que tanquin els regs que pugui afectar els vials. 

Les baixes temperatures registrades en els darrers dies han estat l'origen d'algunes de les avaries registrades al servei de subministrament d'aigua potable, degut a les afectacions que el fred i els canvis de pressió tenen a les canonades de fibrociment i les incidències derivades de les mateixes reparacions. L'empresa Sorea treballa des de fa dies en la reparació de les avaries que afecten principalment als barris de l'Eixample i El Rost. 

A més de l'alerta per nevades, Meteomar ha emès un altre avís per risc de fort vents a la comarca, amb ratxes que arribar fins als 85km/h. L'alerta és vàlida de les 6 del matí de dissabte fins al migdia de diumenge.

L'Ajuntament demana la ciutadania que extremi les precaucions i que faci cas dels consells d'autoprotecció de la Generalitat per risc de nevades i de ventades.