Publicat el 5 de novembre de 202005.11.2020
Ajuts persones

Un total de 83 famílies han presentat les seves sol·licituds per acollir-se a la concessió d'ajuts extraordinaris convocada per l'Ajuntament per donar suport als veïns i veïnes més vulnerables, que s'han vist afectats per la crisi sanitària de la Covid-19. Els ajuts oscil·len entre els 100 i els 1.200 euros en funció de la puntuació establerta en les bases de la convocatòria.

En l'avaluació  inicial realitzada per l´àrea de Serveis a les Persones, la quantia total dels ajuts, segons les peticions presentades i la valoració de les sol·licituds, ascendeix a 40.300 euros. Del total de sol·licituds, la major part rebran entre 300 i 800 euros.

Entre les persones que han sol·licitat els ajuts, 28 estan en situació d'ERTO total o parcial; 15 són persones autònomes amb situació de cessament o reducció d'ingressos; 11 són famílies nombroses; 6 monoparentals; 12 viuen soles i 7 tenen alguna persona al nucli de convivència amb diversitat funcional o sensorial. 

Aquests ajuts, que poden arribar a un màxim de 1.200 euros, serviran per fer front a les despeses de lloguers i subministraments (aigua, gas, electricitat i telecomunicacions). Les quanties varien tenint en compte dos criteris: la situació sociofamiliar i la situació econòmica de la unitat familiar.

A banda dels ajuts extraordinaris a la ciutadania, l'Ajuntament ha tramitat un total de 44 sol·licituds a la convocatòria d'ajuts al comerç. En aquest cas, l'ajut màxim arriba als 800 euros, i està destinat a donar suport als establiments per sufragar les despeses de lloguer, subministraments i adquisició de material per fer front a la pèrdua d'ingressos derivada de la pandèmia.