Publicat el 25 de setembre de 202025.09.2020
Mirades al Món

El perill de ser activista mediambiental és el lema de l'edició d'enguany de les jornades de cooperació internacional Mirades al món, un punt de trobada per reflexionar sobre les desigualtats i els desequilibris entre el Nord i el Sud, donar a conèixer les iniciatives de cooperació que es desenvolupen i debatre sobre com canalitzar les accions de solidaritat internacional perquè siguin més efectives per a les poblacions que les reben. Les jornades inclouen xerrades, taules rodones, cine fòrum, espectacles infantils i d'altres activitats. També és el moment de conèixer els projectes de cooperació internacional que reben el suport de l'Ajuntament a partir d'una part del 0,7% dels ingressos que es destinen a cooperació. 

Dimarts 13 d'octubre, 19h, Espai d'arts escèniques: projecció del documental La sang de la terra (2019) produït per Brigades de Pau i Entrepobles. Parla de tres comunitats en resistència contra projectes hidroelèctrics a Mèxic, Hondures i Guatemala, i de les conseqüències de la defensa del medi ambient.

Dijous 15 d'octubre, 19h, sala Carquefou, Espai d'arts escèniques: taula rodona El perill de ser activista mediambiental.
A càrrec de: Jose Luis Gallego, divulgador ambiental i escriptor. Director, presentador i guionista de documentals i sèries de televisió com ara Terra Verda (a TVE) o Riu Avall (a TV3).
Pablo Ramírez, defensor de drets humans amb 10 anys d'experiència a Mèxic en treball d'acompanyament i protecció a defensores de drets ambientals i pobles indígenes.
Alberto Guerrero, coordinador de Brigades Internacionals de Pau de Catalunya i anterior oficial de terreny a Colòmbia acompanyant defensores de drets humans.

Divendres 16 d'octubre, 19h30, Can Manyé: Com ens n'alliberem de nosaltres? recital de poesia siriana a càrrec de Mohammad Bitari, amb Gerard Quintana, Sílvia Bel, Rosa Cadafalc, Biel Barnils i Sònia Moya.

Diumenge 18 d'octubre, Plaça de l'Ajuntament:
- 11h: Festa de la cooperació amb les ONGDs subvencionades per l'Ajuntament enguany
- 12h: espectacle Pelat, de Joan Català