Publicat el 31 d'agost de 202031.08.2020
Poster prohibició trobades 10 persones

Amb l'objectiu de frenar possibles brots de la pandèmia i suavitzar les corbes de transmissió de la Covid-19 a tot el territori de Catalunya, la Generalitat ha adoptat la mesura de prohibir qualsevol trobada o reunió de més de deu persones tant en l'àmbit públic com en el privat.

S'ha constatat que és en l'àmbit familiar i social on s'està produint un important percentatge dels contagis, com a conseqüència de la relaxació en els controls preventius per evitar-los. Molts dels contagis de la Covid-19 provenen de persones asimptomàtiques, que, en la mesura que no presenten símptomes, fan una vida o activitat normal, però són agents actius de transmissió de la malaltia, fet que requereix que s'implementi amb caràcter general aquesta limitació per a la protecció de l'interès general i de la salut dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia.

No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres ni els mitjans de transport públic. També resten excloses de la present Resolució les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars.

Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. La realització d'activitats lúdiques, recreatives i l'obertura al públic d'equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, es pot dur a terme sempre que es compleixin les indicacions.

Aquesta limitació serà igualment aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màximd de deu persones per taula o agrupació d'aquestes, sense perjudici del compliment de les distàncies mínimes entre taules o grups de taules, que estableixin les resolucions de les autoritats sanitàries.

Correspon als ajuntaments determinar la celebració de fires i festes majors, sens perjudici del compliment de
totes les mesures de seguretat establertes amb caràcter general. En el cas d'Alella, i apel·lant a la responsabilitat i l'interès suprem de la salut pública, l'ajuntament va decidir la setmana passada cancel·lar la celebració de la tradicional Festa de la Verema, que s'havia de dur a terme entre els dies 4 i 6 de setembre.

La vigència d'aquest decret s'estén fins al dia 12 de setembre, just abans de la represa del curs escolar, període que suposarà un repte majúscul per fer front amb les màximes garanties a l'amenaça de rebrot de la pandèmia.

Mesures 28 agost

Mesures 28 agost

Fitxer: mesures_contenir_brots_catalunya.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 577 kB