Publicat el 9 de juliol de 202009.07.2020

La detecció de diversos brots i l'increment de nous casos corresponents a persones asimptomàtiques obliga a reforçar les condicions d'ús de les mesures de protecció i, específicament, l'ús de la mascareta, el qual s'ha d'establir amb caràcter obligatori a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, deslligat del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat.

Correspon als ajuntaments i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències respectives, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en la resolució sobre l'ús de la mascareta. L'incompliment de les mesures recollides en la resolució serà objecte de règim sancionador d'acord amb la legislació sectorial aplicable (multa de 100 euros).

Les excepcions seguiran sent les mateixes:

- Si es té una malaltia o difucultat respiratòria que es pugui agreujar amb el seu ús.
- Si no es té autonomia per posar-la o treure-la.
- Si es tenen alteracions de conducta que facin inviable el seu ús.
- Quan es realitzin activitats incompatibles amb el seu ús, com la pràctica esportiva d'esforç intens. Cal tenir en compte que quan es realitzi esport al gimnàs o altres instal·lacions esportives no cal portar-la, però sí en els espais comuns i els desplaçaments per l'interior del centre.
- Als vehicles d'ús articular si totes les persones son del mateix grup de convivència.
- A la platja o la piscina per banyar-se o prendre el sol (sempre que es mantingui la distància de seguretat amb les altres persones que no conviuen al mateix domicili).
- Als casals d'estiu i les colònies entre els grups de convivència.

Per a més informació, aquí teniu un FAQS sobfre l'ús de la mascareta.