Publicat el 26 de juny de 202026.06.2020
ERTO

En el ple del dijous dia 25 l'Ajuntament va aprovar una moció en relació als impagaments dels ERTO o altres prestacions a les persones que s'han vist afectades per aquestes mesures a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

Al nostre municipi fins a 91 empreses han obert expedients d'ERTO que afecten un total de 368 persones, a les quals caldria sumar aquelles que no tenen el seu centre de treball a Alella. Molts d'aquests treballadors i treballadores no han tingut cap ingrés en els últims dos mesos, la qual cosa els ha dut a protagonitzar una concentració de protesta a la plaça de l'Ajuntament.    

Les regidories de Promoció Econòmica i Serveis a les Persones s'han mantingut en contacte amb el col·lectiu de persones afectades des del primer moment i han activitat una línia d'accés ràpid per tal que puguin acollir-se als ajuts econòmics a què tinguin dret.

El Consistori dona suport a les reivindicacions d'aquest col·lectiu i ha remès una carta a la Delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, exigint-li que es posin els recursos necessaris per fer efectius tots els pagaments i que es doni compliment al compromís que les entitats financeres avançarien els diners per fer front a aquests pagaments.

En la moció aprovada al Ple amb els vots favorables dels grups municipals d'Esquerra Republicana+Sumem per Alella i Alternativa per Alella-CUP es recull l'exigència adreçada al Govern central, que es trasllada també al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat i als diferents grups del Parlament de Catalunya.