Publicat el 17 de juny de 202017.06.2020
Cursos on line

La situació d'emergència sanitària que estem vivint ha tingut greus conseqüències econòmiques i ha provocat la pèrdua de molts llocs de treball. L'Ajuntament considera una prioritat donar suport a les persones que han perdut la feina i per això ha potenciat des del primer moment que va entrar en vigor l'estat d'alarma l'oferta de cursos de formació 'on line'.

El Servei Local d'Ocupació, en coordinació amb altres serveis locals de la comarca, ha treballat per adaptar-se a aquesta necessitat. A l'inici de la pandèmia, fruit d'una feina conjunta amb altres serveis locals d'ocupació, es va enviar una enquesta on es preguntava als usuaris sobre la situació actual i els seus interessos i necessitats. Es volia saber si era interessant per als usuaris i usuàries oferir-los formació en línia durant el confinament, tant formació professionalitzadora com tallers d'orientació laboral. Hi van respondre moltes persones, la majoria de les quals hi van mostrar un alt interès.

Davant la bona acollida del projecte, es van inicar les formacions. Algunes han estat organitzades de manera conjunta amb altres serveis locals d'ocupació del Maresme i altres s'han impulsat directament des de l'Ajuntament d'Alella. Tota la formació ha estat impartida en línia. Des del Servei Local d'Ocupació es valora molt la predisposició de les persones que no tenen gaire facilitat amb les noves tecnologies i han fet un esforç per a adaptar-s'hi.

Els tallers d'orientació que ja s'han impartit i ja han estat avaluats són el de Recerca de feina en circumstàncies diferents, el d'Ara, entrevistes per whattsapp i el de Com ser seleccionat a infojobs 70% d'efectivitat. 

Quant a la formació professionalitzada que s'ha ofert, tant el curs de Manipulador d'aliments com el d'Anàlisi de punts crítics, han tingut una gran acollida i participació. El mateix ha passat amb el curs de Vetllador escolar, que ja s'ha iniciat i ha completat totes les places disponibles.

De manera imminent s'oferiran cursos, també totalment gratuïts, d'Anglès atenció al client i de Com crear una botiga en línia.

Tots els cursos i tallers van dirigits prioritàriament a persones que es troben desocupades, però també està obert a persones que, encara que estiguin treballant, estiguin en procés de recerca de feina per millora de condicions o per canvi laboral. Totes les persones que puguin estar interessades a formar part del servei d'ocupació poden enviar un correu electrònic a ocupacio@alella.cat i des del Servei Local d'Ocupació es posaran en contacte amb elles.

Prevenció de riscos laborals

D'altra banda, des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'ha organitzat una formació de prevenció de riscos laborals en el context Covid-19 que es durà a terme el dilluns 22 de juny a les 15.30 h. Pensada especialment per al teixit empresarial del municipi i per facilitar la tasca de prevenció i adaptació de les mesures organitzatives específiques, per ajudar així a complir la normativa i adaptar-ser a les novetats que requereix l'estat d'alarma.

La formació és gratuïta i on line. Les persones que s'hi vulguin apuntar han d'emplenar el formulari abans del divendres 19 de juny a les 12 del migdia.