Publicat el 10 de juny de 202010.06.2020
Franges perimetrals

En compliment del Pla Acció Municipal per a la prevenció d'incendis, es va dur a terme dimarts dia 9 una reunió per fer el seguiment de les actuacions passades i futures. L'Ajuntament està executant les tasques preventives que permetin minimitzar el risc d'incendis forestals, amb la col·laboració d'altres administracions i agents que també actuen en el territori.

Les sis franges perimetrals de la població (Can Magarola, Font de Cera, Alella Parc, Mas Coll, Can Comulada i Nova Alella) seran objecte de treballs de neteja i manteniment a càrrec de l'empresa Treballs Forestals Presegué, que va presentar un import en el concurs de licitació de 18.929 euros més IVA. S'espera que els treballs s'iniciïn el divendres dia 12 i es perllonguin per un espai de 60 dies.

També el dia 12 es preveu posar en marxa els diversos operatius de prevenció i vigilància que es duen a terme des de la xarxa de Parcs de la Diputació, del Consorci del Parc de la Serralada Litoral i de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

Prohibit fer foc a 500 metres

Fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc en els terrenys forestals poblats o no per espècies arbòries i els 500 metres que els envolten. Està prohibit cremar rostolls, fer focs d'esbarjo i també cal tenir molt en compte de cara a la revetlla de Sant Joan, que està totalment prohibit llançar coets i encendre material pirotècnic a 500 metres de les zones boscoses.

En aquest sentit, l'Ajuntament penjarà diversos cartells recordant aquesta prohibició i enviarà requeriments als propietaris de parcel·les a les urbanitzacions recordant-los que cal mantenir-les netes de vegetació seca i complir la normativa vigent pel que fa a la prevenció d'incendis.

Més informació sobre mesures de prevenció en urbanitzacions i cases aïllades en aquest enllaç.