Publicat el 5 de juny de 202005.06.2020
Voluminosos

La Regidoria de Medi Ambient informa que el servei de recollida de roba, que havia quedat interromput a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19, es recupera al nostre municipi en aquesta fase del desconfinament. Es reposaran tots els contenidors que van ser retirats el 27 de març passat i s'ubicaran en els emplaçaments anteriors.

•       Hort de la Rectoria (aparcament)
•       Carrer Masnou (punt de contenidors)
•       Carrer Núria (rotonda davant l'escola La Serreta) (punt de contenidors)
•       Carrer Doctor Homs (Plaça la Sarota, punt de contenidors)
•       Carrer Riera Fosca (punt de contenidors)
•       Carrer de la Selva amb carrer Vallès (punt de contenidors)
•       Carrer Riera Alta (punt de contenidors)

Des de Medi Ambient  també es vol fer saber a la ciutadania que al llarg de les últimes setmanes s'ha detectat un increment d'abocaments incontrolats en diverses zones del municipi. Aquest repunt de l'incivisme que s'està produint durant aquesta fase del desconfinament és del tot denunciable. L'abandonament de voluminosos i altres residus fora dels contenidors o a qualsevol lloc de la via pública està prohibit i és sancionable.

L'Ajuntament compta amb un servei gratuït de recollida porta a porta de residus voluminosos adreçat a la ciutadania del municipi prèvia concertació telefònica (93 790 55 60). Es tracta d'un servei gratuït que es presta tres dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres. Amb aquest servei es pretén facilitar a la ciutadania la recollida d'aquests residus sense necessitat de desplaçar-se fins a la deixalleria i evitar els abocaments incontrolats de voluminosos o restes verdes a la via pública. Aquest servei funciona i no s'ha suspès mai, ni durant l'estat d'alarma. Trobareu més info aquí

Des del mes de desembre passat es va posar en marxa una campanya per frenar l'abandonament habitual de voluminosos al carrer sense previ avís, ja sigui al costat de contenidors de la brossa o en qualsevol indret de la via pública. La campanya consisteix a enganxar un triangle adhesiu de color groc llampant als trastos abandonats al carrer, que recorda que l'abandonament de voluminosos no està permès i que la ciutadania té a la seva disposició el servei gratuït de recollida porta a porta de voluminosos (prèvia concertació telefònica) i el servei de deixalleria. 

Durant l'estat d'alarma aquesta campanya d'adhesius es va paralitzar, però l’última setmana de maig es va reactivar perquè es va detectar un increment d'abandonaments a prop de les àrees de contenidors i sembla que va in crescendo

És important recordar que la deixalleria fixa municipal funciona seguint unes mesures de seguretat i és l'alternativa a la recollida domiciliària. Els veïns i veïnes també la poden utilitzar per dur-hi directament els seus residus voluminosos, mobles o electrodomèstics vells, restes de poda o altres residus especials per als quals no hi ha contenidors específics al carrer.