Portada|Cultura i Festes|Regidoria de Cultura|Mem˛ria colĚlectiva de la Covid-19
 
Versiˇ per imprimir
Mem˛ria colĚlectiva de la Covid-19
logo

Des de l'Ajuntament s'inicia una campanya de crida a tota la ciutadania per tal de recollir material documental que ajudi a construir la mem˛ria colĚlectiva a partir de les experiŔncies que els alellencs i alellenques estan vivint al voltant de la crisi sanitÓria provocada per la Covid-19. El Consistori se suma aixÝ a la iniciativa impulsada des del Departament de Cultura de la Generalitat i l'Associaciˇ d'Arxivers de Catalunya #ArxivemlaCOVID19.

La intenciˇ Ús recollir el testimoni, escrit i parlat, de les emocions i sensacions viscudes davant d'aquesta pandŔmia i que en un futur puguin explicar aquest moment excepcional. El confinament, la quarentena, la pŔrdua d'Ússers estimats, la solidaritat, l'angoixa per la situaciˇ econ˛mica, la buidor de places, carrers i espais p˙blics, la cancelĚlaciˇ de la nostra vida social i fins i tot familiar, la visiˇ que poden tenir els nostres nens i nenes, el que ens ha ajudat a passar els mesos de confinament, etc. Tot all˛ que ja forma part de la hist˛ria present del nostre poble.

En aquest gran recull tambÚ hi haurÓ la mirada del mateix Ajuntament a travÚs de tot el que s'ha publicat des del primer dia en aquesta pÓgina web oficial al 'Diari del coronavirus'.

Aquesta recopilaciˇ documental que es vol fer amb la colĚlaboraciˇ de la ciutadania contribuirÓ a deixar constÓncia de la mem˛ria hist˛rica alellenca d'aquest perÝode de temps que ens toca viure, i que romangui per a les generacions futures per tal que puguin ser conscients del moment viscut en la hist˛ria del municipi. Les alellenques i els alellencs som hist˛ria d'Alella.

Quin material podeu fer arribar?

Documents digitals i anal˛gics, amb imatges, fotografies, vÝdeos, relats personals, contes, diaris de confinament, reflexions escrites, enregistraments sonors, videoblogs, dibuixos, etc.

Com ho heu d'enviar?

A travÚs del formulari de cessiˇ de material.

Els dispositius des d'on feu les fotos i els vÝdeos generen de forma automÓtica informaciˇ (metadades) sobre l'hora, el dia i el format en quŔ s'han creat. Garantiu que aquesta informaciˇ es troba en els fitxers que envieu. Serviran per contextualitzar millor la documentaciˇ i no difondre en el futur informaciˇ de poca qualitat o incerta.

Poseu aquestes quatre dades bÓsiques en all˛ que envieu:

Autoria: nom de la persona fÝsica o jurÝdica productora del material.
Ubicaciˇ: carrer, barri, zona aproximada d'elaboraciˇ del material.
TÝtol: acciˇ que es recull, redactada de la forma mÚs breu possible.
AccÚs a la difusiˇ: indiqueu que cediu lliurement el dret de reproduir i consultar el material.

Amb l'enviament documental haureu d'emplenar un formulari de cessiˇ de material per tal que pugui ser gaudit i reutilitzat de manera lliure per qualsevol persona usuÓria que hi pugui tenir interŔs ara i en el futur.

Si els arxius pesen mÚs de 20MG, haureu d'utilitzar el servei gratu´t d'enviament per Va.cat o Wetransfer.com (amb l'adreša de referŔncia alellacultura@gmail.com).

Si Ús material anal˛gic, el podreu lliurar quan s'aixequi el confinament. MÚs endavant s'indicarÓ el lloc i l'horari.

Qui hi pot participar?

Hi pot participar tota la ciutadania alellenca i les persones que per diverses raons passen el confinament a Alella.

La campanya no finalitzarÓ amb l'acabament del confinament, sinˇ que quedarÓ oberta fins a la data de tancament que es determini en comunicacions posteriors.

Pujar al principi de la pÓgina