Publicat el 30 d'abril de 202030.04.2020

L'Ajuntament d'Alella ha creat una comissió especial per seguir l'impacte de la Covid-19 al municipi i tractar les propostes de tots els grups municipals relacionades amb la pandèmia. Així ho ha decretat l'alcalde, Marc Almendro, davant “la situació d'extrema gravetat” generada pel coronavirus i “després d'escoltar el parer dels diferents grups municipals que integren el Ple municipal”.

La comissió, que serà de caràcter temporal i es reunirà cada dues setmanes, estarà presidida per l'alcalde i comptarà amb tots els regidors i regidores del municipi. Totes les propostes que s'hi tractin i que s'hagin de sotmetre al dictamen de la comissió seran aprovades mitjançant el sistema de vot ponderat, és a dir en proporció al número de regidors que cada grup tingui en el Ple.

L'anomenada Comissió Especial de Seguiment de la Covid-19 es reunirà per primera vegada aquest dijous, 30 d'abril, a les 19.30 hores de forma telemàtica. En aquesta primera reunió, la comissió celebrarà la seva sessió constitutiva, una constitució que haurà de ser ratificada pel proper Ple municipal, convocat el 7 de maig.

Per fer front al coronavirus, l'Ajuntament d'Alella ja va activar a l'inici de la crisi el Pla d'Emergències Municipal i va convocar el Comitè Municipal d'Emergències. Aquest comitè està format per cinc grups locals d'actuació que treballen per minimitzar els efectes de la Covid-19 al municipi i garantir-hi tots els serveis essencials.