Publicat el 19 de marš de 202019.03.2020
APP stop covid19

StopCovid19Cat Ús una nova aplicaciˇ per a dispositius m˛bils que fa un seguiment de l'evoluciˇ de la pandŔmia del coronavirus a Catalunya. La nova eina tecnol˛gica contribuirÓ a detectar la malaltia, fer un seguiment dels pacients, veure com evoluciona la pandŔmia i afavorir la presa de millors decisions.

La ciutadania es pot descarregar l'app i, desprÚs d'un senzill procÚs d'acreditaciˇ, controlar el seu estat de salut sense haver de sortir de casa, mantenint el confinament i sense tensionar els serveis sanitaris.

L'app ajudarÓ les persones que presenten algun sÝmptoma especÝfic de COVID (febre, tos, dificultat respirat˛ria, malestar general, etc.) per mitjÓ d'un senzill test, que proporcionarÓ la informaciˇ necessÓria.

El sistema de salut rebrÓ aquesta informaciˇ i cadascun dels dispositius assistencials faran les accions necessÓries per tal que la persona rebi la millor atenciˇ. En el cas de les persones lleus per˛ amb situaciˇ de risc, i en el de les persones greus, s'activaran diferents dispositius sanitaris: entre d'altres, el Sistema d'EmergŔncies MŔdiques (SEM) o l'atenciˇ primÓria, per poder atendre el pacient de forma adequada.

L'app tambÚ permetrÓ fer un seguiment en el temps dels pacients, amb la qual cosa s'obtindrÓ un coneixement major sobre l'evoluciˇ de la pandŔmia a tot el paÝs i de forma localitzada per poblaciˇ.

L'app estÓ disponible per a  les plataformes:

IOS:  https://apps.apple.com/app/id1502992288

ANDROID https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.gencat.mobi.StopCovid19Cat

FONT: Generalitat de Catalunya