Publicat el 17 de marš de 202017.03.2020
Ajuts per a Autonoms coronavirus

El Departament de Treball, Afers Socials i FamÝlies establirÓ un ajut, en forma de prestaciˇ econ˛mica, de fins a 2.000 euros per a les persones treballadores aut˛nomes –persona fÝsica-, que acreditin una reducciˇ drÓstica i involuntÓria de la seva facturaciˇ com a conseqŘŔncia dels efectes del coronavirus en la seva activitat econ˛mica, i sempre que figurin d'alta en activitats de les que les autoritats sanitÓries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos.

Aquest ajut compta amb un pressupost de 7,5 milions d'euros i preveu beneficiar d'unes 4.500 persones treballadores aut˛nomes.

Per accedir a aquest ajut, les persones treballadores aut˛nomes – persona fÝsica- hauran d'estar donades d'alta al rŔgim especial de treballadors aut˛noms de la Seguretat Social (RETA), i amb domicili fiscal a Catalunya.

L'accÚs a l'ajut s'aconsegueix mitjanšant l'acreditaciˇ de pŔrdues econ˛miques en el mes de marš de 2020 en comparaciˇ amb el mateix mes de marš de 2019.

En el cas de les persones treballadores aut˛nomes amb una antiguitat al RETA inferior a un any, la comparaciˇ es farÓ amb la mitjana de la facturaciˇ mensual des de l'alta al RETA.

El Departament atorgarÓ aquest ajut pel procediment de concurrŔncia competitiva fins a l'exhauriment de la partida pressupostÓria que s'hi destini, i serÓ incompatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.

El Govern de la Generalitat, a travÚs del Departament de Treball, Afers Socials i FamÝlies, ha pres aquesta decisiˇ com a resposta urgent a les persones que configuren el Treball Aut˛nom de Catalunya davant d'aquesta situaciˇ excepcional, que ha obligat a a diferents autoritats governatives a actuar en el confinament i a´llament de persones i activitats.

Aquest fet impacta directament, amb previsibles pŔrdues econ˛miques, en la prestaciˇ del servei de les persones treballadores aut˛nomes, ja sigui per manca de possibilitat de la prestaciˇ professional personalment o pel tancament de l'espai on es duu a terme l'activitat professional.

MÚs informaciˇ en aquest enllaš

FONT: Generalitat de Catalunya