Notícies
Publicat el 7 de març de 202007.03.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Comunicat de l'Ajuntament respecte als dos casos de coronovarius a Alella
Coronavirus

El Departament de Salut de la Generalitat va comunicar el divendres, 6 de març, de  la mort d'una veïna d'Alella, de 87 anys, afectada pel coronavirus. La dona, que patia malalties prèvies, va ingressar dijous en estat greu a l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, amb un quadre de febre i insuficiència respiratòria. Les proves realitzades van diagnosticar-li una pneumònia bilateral, i tot i el tractament, a la qual va ser sotmesa, l'evolució no ha estat bona i ha acabat morint. Un familiar de la víctima es manté ingressat en el mateix hospital.

El Departament de Salut de la Generalitat va informar divendres al matí a l'Ajuntament  que hi havia dues persones d'Alella que havien donat positiu de coronavirus Covid-19 i que s'activava el protocol establert per a aquesta situació. Les dues persones afectades, de la mateixa família, van ser ingressades a l'Hospital Germans Trias i Pujol i els serveis sanitaris iniciaven un estudi de contactes per conèixer l'origen de la infecció.

La possibilitat de contagi requereix que s'hagi produït un contacte molt proper amb les persones amb coronavirus. Segons fonts sanitàries, la infecció es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l'esternut d'una persona malalta. Aquestes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca d'aquesta persona.

L'estudi de possibles contactes, no finalitzat, va determinar que la família directa havia de seguir el protocol, és a dir, restar confinada a casa els propers 15 dies. Finalitzat aquest període sense símptomes es podrà descartar que les persones hagin estat infectades i podran tornar a la normalitat. Si durant aquest període desenvolupessin algun símptoma, els serveis sanitaris els farien les proves per determinar si estan afectades pel coronavirus. Si el resultat fos positiu, els serveis sanitaris actuarien en funció de la situació clínica de la persona afectada. En el supòsit que es donessin nous casos positius de coronavirus, es farien els respectius estudis de possibles contactes.

 

L'Ajuntament lamenta la mort de la veïna d'Alella i expressa el seu condol i la solidaritat amb la família i les persones properes.

Davant d'aquesta situació, s'informa que: 

  •  L'Ajuntament  ha contactat i fa seguiment de les persones confinades a casa per tal d'oferir-los el suport que calgui durant aquest període.
  •  L'Ajuntament està en permanent comunicació amb el Departament de Salut i amb la Delegació del Govern de la Generalitat per fer seguiment dels casos i coordinar qualsevol actuació necessària.
  • L'Ajuntament s'ha posat en contacte amb tots els centres educatius i residències de gent gran del poble per tal d'informar-los de la situació i s'ha convocat una reunió de coordinació per al proper dilluns, 9 de març.
  • L'Ajuntament ha reunit aquest dissabte a les 10h de forma extraordinària a tots el grups municipals per tal d'analitzar la situació conjuntament.

Tot el país està en una situació de pre-alerta respecte l'evolució de la infecció Covid-19, per la qual cosa cal activar les mesures de prevenció que des del Departament de Salut s'han recomanat i cal seguir els protocols en cas de la detecció de qualsevol possible nou cas, però no és necessari modificar els ritmes ni els estils de vida. En aquest sentit, i en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, informar que la situació actual al municipi no requereix l'activació de cap mesura extraordinària.

 

En aquest ENLLAÇ trobareu tota la informació respecte el Covid-19 del Departament de Salut Informació relacionada
Pujar al principi de la pàgina