Portada|Prevenció d'incendis forestals|Marcs|Medi Ambient
 
Versió per imprimir
Prevenció d'incendis forestals

Exposició pública de la modificació de la delimitació de franges de prevenció d'incendis. El Ple del 29 de febrer va aprovar la modificació per tal d'adaptar-la a la nova normativa de prevenció d'incendis Amb la nova delimitació que et sotmet ara informació passen a ser  elements afectats  les  urbanitzacions,  els  nuclis  de  població,  les  edificacions  i  les  instal∙lacions situades en terrenys forestals o en la franja de cinc-cents metres que els envolta. Aquests elements afectats han d'assegurar, entre d'altres, l'existència d'una franja  exterior de protecció d'almenys vint‐i‐cinc metres d'amplada al voltant, lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida que compleixi les característiques  que s'estableixin per reglament.

El termini d'exposició pública per presentar al·legacions finalitza el 26 d'abril de 2024. Més informació en aquest enllaç

Capfocalbosc

  • Prohibit fer foc del 15 de març al 15 d'octubre a terrenys forestals i els 500 metres que els envolten. Més informació en aquest enllaç

Alella està classificat per la Generalitat com a municipi d'alt risc d'incendi forestal, tant per les característiques de la massa boscosa existent com pel fet d'haver-hi quatre urbanitzacions rodejades de bosc, la qual comporta un perill afegit en cas que tingués lloc un incendi.

Per tal de contrarrestar aquest risc fins cada any es duen a terme un seguit de mesures preventives, com ara la neteja de les franges perimetrals, i es posen en marxa els operatius de control i vigilància. Però per lluitar contra el foc i els seus efectes cal l'implicació de tothom. 

En aquest document trobareu les recomenacions de com cal actuar per tal d'evitar incendis forestals i què cal fer en el cas que el foc s'hagi produït.

Aquests consells també els trobareu en aquest enllaç

ESPECIAL PREVENCIÓ D'INCENDIS

Especial prevenció incendis

Especial prevenció incendis

Fitxer: Especial_Prevencio_Incendis.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 6.96 MB

PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS A LES URBANITZACIÓNS

Plans d'evacuació

Plans d'evacuació

Fitxer: Plans_d_evacuacio.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 11
Mida: 2.08 MB

PLÀNOL D'EVACUACIÓ DELS VEÏNATS

Plànol d'evacuació

Plànol d'evacuació

Fitxer: Planol_evaquacio.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 349.43 kB

Prohibit enlairat fanalets

Prohibit enlairat fanalets

Prohibit enlairat fanalets

Fitxer: Annex.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 235.84 kB

 

 

Informació relacionada
La recollida selectiva de residus s'apropa al 45%, 11 punts més que l'any anterior
Aquest dilluns, 8 de febrer, es tornaran a ruixar les copes dels arbres per reduir-ne l'afectació
El nou servei, que es va posar en marxa l'1 de gener, inclou la recollida de totes les fraccions i incorpora diverses millores ambientals.
Pujar al principi de la pàgina