Anar a la plana de números del butlletí
Ajuntament d'Alella 
 
Emissions en directe des de l'#EspaiAlella
Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella
US PROPOSEM
Una nova proposta del festival Espais de poesia
El divendres 20 de novembre, Juliane Heinemann presenta L'últim camí de Walter Benjamin
Una nova proposta del festival Espais de poesia
La reprogramació de l'espectacle de Juliane Heinemann L'últim camí de Walter Benjamin, suspés al mes de maig i reprogramat el 20 de novembre, ha coincidit de nou amb el confinament dels teatres, fruit de les mesures marcades per la resolució de la Generalitat de Catalunya. Degut als tancaments dels teatres, l'espectacle s'oferirà via Youtube. Per accedir a l'emissió s'haurà d'adquirir l'entrada gratuïta a https://alella.koobin.cat/ i, previ al concert, es rebrà per correu electrònic un enllaç per accedir-hi a l'emissió del concert que es celebrarà el dia i hora prevista, el divendres 20 de novembre a les 20 h.

La cantant berlinesa resident a Barcelona Juliane Heinemann presenta un espectacle musical i visual d'homenatge a l'escriptor i filòsof alemany Walter Benjamin. El pensador d'origen jueu es va suïcidar a Portbou al setembre de 1940, després de recórrer penosament una sendera clandestina per la part més oriental dels Pirineus, de França a Portbou, fugint del nazisme i amb la idea de marxar a l'exili a Amèrica. L´últim camí de Walter Benjamin és un viatge a través de música electrònica que s'acompanya de poemes en català, castellà i alemany, una banda en directe i una presència important d'efectes visuals.

El concert forma part de la programació del festival Espais de Poesia.

 
El dissabte, teatre familiar des de casa
El dissabte 21 de novembre, La petita Capmany de la companyia Tanaka Teatre a l'escenari virtual de l'Espai d'arts escèniques
El dissabte, teatre familiar des de casa
L'espectacle La petita Capmany també va ser reprogramat amb motiu de les mesures per aturar la pandèmia de l'abril al novembre. Amb els teatres tancats de nou al novembre, l'Espai d'arts escèniques Casal d'Alella oferirà l'emissió en directe de l'espectacle via Youtube. Per accedir-hi a l'emissió s'ha d'adquirir l'entrada gratuïta a alella.koobin.cat i, previ a l'espectacle, es rebrà per correu electrònic amb l'enllaç per connectar-se a l'hora i dia previst, el dissabte 21 de novembre a les 18 h.

La petita Capmany
de Tanaka Teatre

La Maria Aurèlia no entén la feina del seu pare. Aviat descobrirà que el món que coneix està en perill: tot pot desaparèixer. Acompanyada d'en Patufet, entrarà a un univers on personatges del folklore català l'ajudaran a lluitar contra l'Oblit, a descobrir-se a si mateixa i a millorar la relació amb seu el pare. Un viatge tendre i divertit a través de les tradicions populars per viure una aventura fantàstica i emocionant. Espectacle de teatre, titelles, gegants, bestiari i màscares per a tota la família.

Tanaka Teatre va celebrar al 2019 els 100 anys del naixement de la Maria Aurèlia Capmany i els 150 del naixement del seu pare Aureli Capmany amb un espectacle que vol ser un homenatge a la dona compromesa en la lluita per la igualtat de gènere, a l'educació en valors de l'escola republicana i a la grandesa de la cultura popular del carrer. En paraules del mateix Capmany “el folklore és la petita història, la que no enganya, la que mai no han escrit els vencedors”. La protagonista de la nostra història és la Maria Aurèlia Capmany de petita. A través de la seva mirada de nena, l'acompanyarem en aquesta aventura fantàstica on anirem (re)descobrint les tradicions populars que el seu pare es va encarregar de recollir i dignificar. A La petita Capmany es mostren danses populars, gegants, capgrossos, titelles i rondalles i despertem així la curiositat pel nostre llegat històric.

Espectacle recomanat per a tots els públics. Edat recomanada a partir de 7 anys.

Actrius i directores creatives:
Elsa Lluch
Ariadna Matas

 
RECORDEU
Monogràfic de Beethoven
A càrrec de Joan Vives i Kiev Portella al piano
Monogràfic de Beethoven
També podrem gaudir de la tertúlia de can Lleonart prevista pel 19 de novembre des de casa. Podeu adquirir l'entrada fins l'hora d'inici de la tertúlia a alella.koobin.cat i rebreu un enllaç per connectar amb l'emissió.

Considerat l'últim gran representant del classicisme vienès o escola de Viena, Beethoven va aconseguir fer transcendir la música del romanticisme, motivant-ne la influència en una diversitat d'obres musicals al llarg del segle xix. El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i, tot i que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu en les obres per a piano i música de cambra.

En aquesta ocasió el gran divulgador musical Joan Vives ens oferirà una conferència d'aproximadament hora i mitja on, a través de la música de Beethoven interpretada per Kiev Portella al piano, ens farà viatjar a les profunditats de la vida del compositor, explicant detalls de la seva vida i anècdotes desconegudes per molts. És una gran oportunitat per gaudir de la música del compositor així com aprendre d'una manera molt amena i divertida detalls de la seva vida i obra.

Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Carrer de santa Teresa, 9 - 08328 Alella
espaialella@alella.cat

 

Vull donar-me d'alta
Vull donar-me de baixa
Consulta la política de protecció de dades