DIVENDRES
19
FEBRER
2021
18:00 h
La cervesa de Patricia Highsmith
Lloc Espai d'arts escèniques Casal d'Alella o sessió telemàtica segons les restriccions del moment
Ho organitza Ajuntament d'Alella
Preu Gratuït
Tipus d'acte Literatura

Amb la participació de les escriptores Raquel Gámez Serrano, Susana Hernández, Anna Maria Villalonga, i Sebastià Bennasar.

Patricia Highsmith va ser una escriptora contra corrent. El 1950 va publicar Estranys en un tren, una novel·la negra de culte escrita en un món essencialment masculí, on poques dones destacaven en aquest gènere. L'autora va aconseguir fer de la recreació del suspens i de l'angoixa el seu principal element literari. Recordant una visita a Lleida en què l'escriptora va quedar enamorada de la cervesa (va ser un dels motius pels quals va acceptar la convidada a visitar la ciutat), vuit autores de novel·la negra catalana li reten homenatge en aquest volum: Anna Maria Villalonga, Montse Sanjuan, Esperança Camps, Raquel Gámez, Núria Cadenes, Marta Alòs, Susana Hernández i Margarida Aritzeta demostren que la Highsmith té hereves molt potents en català. Sebastià Bennasar ha preparat aquesta antologia específicament per al centenari de l'autora i per a la col·lecció Lo Marraco Negre.

Cal inscripció prèvia a: b.alella.fg@diba.cat o bé 93 555 90 55 i se us confirmarà l'assistència i el format de l'activitat.

La programació s'adaptarà a la normativa sanitària vigent.