Un col·loqui, una pel·lícula i una exposició mostren el drama de la migració
Arxiu extern

Dins del Cicle Gaudí, el circuit estable dedicat al cinema català, el dimarts 26 d'abril es projectarà a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella la pel·lícula Mediterráneo, la colpidora crònica de la gènesi de l'ONG Open Arms dirigida per Marcel Barrena, guanyadora d'un Goya i quatre premis Gaudí, entre ells el Premi Especial de Públic. 

Per reflexionar sobre el drama de les persones que creuen el Mediterrani fugint de les guerres i la fam, la projecció anirà precedida d'un col·loqui amb l'alellenc Albert Espel, premi Gaudí i premi Goya a la direcció de producció per Mediterráneo, i Nicolás Migueiz (personatge anomenat Nico en la pel·lícula, interpretat per Sergi López) en representació d'Open Arms. 

Aquesta qüestió també està en el punt de mira de l'exposició "A pie de valla. Frontera sur", del fotoperiodista Antonio Sampere, que es podrà visitar a Can Lleonart del 25 d'abril al 6 de maig.  Sempere participa en les missions d'Open Arms i just acaba de desembarcar de la missió 89. 

La mostra consta d'una selecció de fotografies de persones que arrisquen la seva vida per intentar saltar la tanca i, en alguns casos, arriben a Ceuta, la frontera sud espanyola, que és la tercera via d'entrada a Europa de persones refugiades i migrades pel mar Mediterrani. L'exposició fotogràfica de la Diputació de Barcelona és cedida per la Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes Solidaris.

El dia 26 d'abril, coincidint amb la projecció de Mediterráneo, es podrà visitar un avanç d'aquesta exposició i l'estand d'Open Arms instal·lats al vestibul de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella, a partir de les 18h abans de l'inici del col·loqui amb Albert Espel i Nicolás Migueiz i la projecció de la pel·lícula. Les entrades per assistir a la projecció de la pel·lícula estan a la venda des d'aquest enllaç.

 

Informació publicada el 19 d'abril de 2022