Notícies
Publicat l'11 de juny de 201811.06.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella participa per primera vegada al festival Poesia i +
Organitzat per la Fundació Palau i Fabre la col·laboració alellenca consistirà en una passejada-recital per la Vall de Rials

Poesia i +La Vall de Rials i les vinyes d'Alella seran l'entorn en el qual se celebrarà el nou vincle entre Espais de Poesia d'Alella i el festival Poesia i +, que organitza la Fundació Palau i Fabre de Caldes d'Estrac, dos cicles poètics del Maresme que conflueixen en un projecte  comú: acostar mots i territori.

La veu de Silvie Rothkovic, que acaba de publicar el llibre de poemes La nit que és dins el dia (LaBreu Edicions, 2018), i el clarinet del músic Miquel Àngel Marín es trobaran per oferir-nos un recital en què el vers i la sonoritat formaran part d'un paisatge de vinyes salades que miren el mar. Serà el dimarts 10 de juliol a les 19, en un vespre ple de contrastos emocionals per descobrir un dels paisatges característics del Maresme.

El punt de trobada serà la rotonda situada al final de l'avinguda del Bosquet. Des d'allí Rosa Casas, directora de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella, i Montse Serra, periodista cultural, faran una introducció al paisatge i vinyes de la vall. L'activitat és gratuïta però cal  inscripció prèvia al telèfon 93 555 90 55 i al correu electrònic pomersm@alella.cat.

Tretze anys reivindicant la força de la paraula i de la poesia 

Guiats com sempre per la passió i l'esperit trencador de Palau i Fabre, presentem la 13a edició de Poesia i +, que es continua estenent per diferents pobles del Maresme. En aquesta edició, Caldes d'Estrac, Canet, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella i Mataró acolliran recitals, concerts i accions que volen reivindicar més que mai la força de la paraula i de la poesia. Perquè sí, perquè en moments d'imatges repetitives, de bombolles informatives i de veritats alternatives, dir el nom de cada cosa i viure el silenci davant del mar, enllaçar frases i horitzons pot ser la millor arma, la més inofensiva i la més transformadora.

Poetes, artistes i musics de diferents generacions, estils i procedències irradiaran la seva força per tot el Maresme en un festival que vol ser pròxim, acollidor i estimulant, que es vol definir com a lloc d'encreuaments i d'experiències sorprenents. El programa, els espais i els itineraris estan pensats perquè el públic aprofundeixi en la veu dels poetes i en el paisatge tan característic del Maresme. Gràcies a la complicitat de creadors, municipis, institucions i una bona colla d'agents hem anat creant una xarxa que permet que el festival cada any vagi creixent en intensitat sense perdre la seva essència.

I és per això que ens sentim més eufòrics que mai. Veiem poesia arreu i volem que prengui protagonisme. També als camps de futbol. En un estiu marcat pel Mundial de Futbol i per les grans aglomeracions, reivindiquem els nostres colors i el nostre espai —petit, potser, però on tothom hi té el seu lloc—, el poder de transformació dels mots. Poesia i + és un altaveu per cridar, més que mai, “+ poesia, si us plau”!

Més informació a www.poesiaimes.cat/ 

Font: Fundació Palau 

Imatge:

Idea i disseny: Soon in Tokyo

Fotografies: Biel Capllonch

Pujar al principi de la pàgina