Portada|Esports|Les rutes saludables i els espais biosaludables
 
Versió per imprimir
Les rutes saludables i els espais biosaludables

Plafó rutes saludables

L'Ajuntament ha finalitzat el març de 2023 el projecte d'actualització de les Rutes Saludables amb la incorporació d'un tercer itinerari, la Ruta vermella (de 8 km de recorregut), que complementa les dues rutes existents des de 2018, la Ruta verda (de 6 km) i la Ruta taronja (de 3,5 km). Aquesta actualització inclou la senyalització de les tres rutes, així com la instal·lació d'elements biosaludables i adaptats que conformen una xarxa d'Espais Actius al llarg dels recorreguts i repartits pel municipi.

Les Rutes Saludables d'Alella donen compliment a un dels compromisos establerts al PAM, i alhora, formen part del projecte de creació de Circuits Esportius de Proximitat (CEP) de la Diputació de Barcelona que respon a la necessitat de facilitar la pràctica física i esportiva de totes les persones generant espais propers, accessibles, oberts, polivalents i segurs, que fomentin estils de vida saludables.

A més de la incorporació d'una tercera ruta, els tres circuits esportius els circuits esportius estan dotats de sis espais actius, distribuïts al llarg 
dels recorreguts, que posen a l'abast de tothom elements esportius per a la realització d'exercicis físics a l'aire lliure. Aquests espais biosaludables s'ubiquen a la zona de Cal Doctor, a La Serreta, a la plaça de Josep Maria Gispert Guinovart al barri de l'Eixample, a l'avinguda de Sant Josep de Calassanç i al Canonge. A més, cal afegir l'Espai Actiu de Can Sors.

Els itineraris també passen pels diferents equipaments esportius com ara la pista d'entrenament d'atletisme, el Pavelló Municipal d'Esports i el 
Complex Esportiu Municipal i el Camp d'Esports Municipal. 

El projecte ha tingut un cost aproximat de 50.000 euros i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, que s'ha concretat mitjançant la redacció dels projectes de creació de la Ruta vermella, de senyalització de les tres rutes i en un suport econòmic de 16.500 euros per a l'execució de la senyalització i la instal·lació d'elements biosaludables.

Les rutes es van estrenar el 28 de març de 2023 amb un recorregut popular d'uns 6 km aproximadament i un esmorzar saludable. 

Pujar al principi de la pàgina