Activitats de vi DO Alella
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
 • La Festa de la Verema exalta la tradició vitivinícola del poble.
  Els vins DO Alella són els protagonistes, però també totes aquelles persones, oficis i tasques que possibiliten la producció d'aquests vins de qualitat.
  Per aquest motiu l'Ajuntament d'Alella organitza diverses activitats per a donar a conèixer i fer difusió de tots aquells elements vinculats amb el vi, des del pagès que conrea les vinyes, passant pels cellers que elaboren els vins i acabant per el sector de la restauració que comercialitza els vins i ens els ofereixen amb una gastronomia atractiva.
  A continuació us detallem el conjunt d'activitats que s'acostumen a organitzar vinculades amb el món del vi:

  Visites als cellers DO Alella

  Alella és un municipi enoturístic i els cellers obren les seves portes al públic durant els dies de la Festa de la Verema per donar a conèixer els seus productes.
  S'organitza una visita guiada a cadascú dels vuit cellers que formen la DO Alella.
  Cada visita té una durada aproximada de 90 minuts i es realizen en català/castellà i anglès. Aquí podreu descobrir els tipus de vinyes, les instal·lacions, els detalls de l'elaboració dels vins, així com les característiques pròpies que identifiquen a cada celler. La visita acaba amb un tast de vins i inclou (si s'escau) transport en autobus. Cal inscripció prèvia.

  Presentació de vins DO Alella

  Cada any els cellers de la DO Alella aprofiten el marc de la Festa de la Verema per a presentar els nous vins de la seva producció o aquells vins que, per alguna raó, vulguin posar en valor.
  Es tracta d'una activitat adreçada a persones majors d'edat enteses, curioses o desconeixedores del món del vi.
  Durant la Presentació els enòlegs dels vuit cellers expliquen les característiques i peculiaritats dels vins triats, i el públic assistent tastarà cada producte. Cal inscripció prèvia.

  Tapes + Vi

  Els bars restaurants del municipi també celebren la Festa de la Verema. I per a tal ocasió, cada bar restaurant ofereix un parell de tapes maridades amb un vi DO Alella.
  Quan tastem un vi acompanyat de menjar, la nostra percepció canvia. Els sabors es potencien si una combinació (o harmonia) entre el vi escollit i els plats triats són les correctes.
  Amb aquest propòsit els bars restaurants us animen a participar en la ruta Tapes + Vi per a tastar els nostres vins amb les tapes típiques del poble. No cal inscripció prèvia.

  Tallada i trepitjada de raïm per a adults

  Es tracta d'una activitat de recent creació dedicada a totes aquelles persones que han manifestat el desig de poder apropar-se a la terra, a la vinya, en aquests dies. I així experimentar, d'alguna manera, quines són algunes de les labors que es porten a terme durant la verema.
  A peu de vinya, us ensenyaran com seleccionar els millors raïms, la tècnica tradicional de tallada i els primers passos que s'han se seguir per a l'elaboració artesana del vi, tal i com s'ha fet al llarg de l'història a Alella.
  Cal inscripció prèvia.

  Tallada de raïm infantil

  Aquesta activitat és gratuïta i està adreçada a nens i nenes majors de 8 anys.
  El grup es troba a la vinya testimonial de Can Magarola, acompanyats de les dames d'honor, pubilles i hereus del poble.
  El personal professional a càrrec de l'activitat explica com han de triar el raïm més madur i com s'ha de fer la tallada. Els participants tallen raïm suficient com per omplir les transportadores. Al dia següent, en l'acte inaugural de la Festa, el raïm recollit es fa servir per a la trepitjada de pubilles i hereus.
  La tallada acaba amb un benerar tradicional davant de Can Magarola. Cal inscripció prèvia.

  Tast de vins Jove

  Els joves d'Alella estan convidats a aquesta activitat coordinada pels CEP's, una entitat local integrada per joves. L'objectiu és apropar el coneixement de com fer un tast de vins al sector jove, descobrint com trobar els sabors i aromes. Els vins protagonistes de la trobada són els vins DO Alella. La persona encarregada de dinamitzar l'activitat explicarà les propietats i característiques de cada vi, sempre des de la perspectiva del consum responsable.


   

Pujar al principi de la pàgina