Publicat el 3 de gener de 201203.01.2012

Els DesplÓ com a promotors d'art Ús el tÝtol del projecte d'investigaciˇ guanyador de la primera beca de recerca hist˛rica d'Alella, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament amb l'objectiu de millorar el coneixement sobre el poble, incentivar-ne la divulgaciˇ i ampliar la historiografia local.
El treball proposat per Joaquim Graupera, veÝ de Matarˇ, va ser el millor valorat pel jurat - que estava format per Rosa Casas, directora de la Biblioteca Ferrer i GuÓrdia, Paulina Rubio, directora de l'Institut Alella, i l'arquitecte alellenc Salvador Ribas- d'entre els sis projectes aspirants a aquesta primera ediciˇ de la beca de recerca.
Un treball sobre el sindicat Alella VinÝcola i l'evoluciˇ del paisatge d'Alella; la causa de Maria Sastre, vÝdua del mestre alellenc Diego Sastre, contra els regidors de la universitat d'Alella (1729-1731); un estudi de dinÓmica cultural i de poblaciˇ del municipi; l'anÓlisi hist˛rica dels plafons de cerÓmica de la Font de la Salut; i l'impacte de la immigraciˇ a l'economia del poble, sˇn els altres temes d'estudi presentats.
La beca estÓ dotada amb 3.000€ que faran efectius en dos lliuraments, un en el moment de la concessiˇ i un segon quan s'hagi finalitzat i presentat el treball d'investigaciˇ.
El guanyador de la beca disposa de 7 mesos, a partir de la notificaciˇ, per realitzar el treball de recerca, tot i que el jurat pot acordar prorrogar 2 mesos mÚs el termini de lliurament.