Notícies
Publicat el 16 de novembre de 202316.11.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Torna el Gran Recapte el 24 i 25 de novembre en el seu format habitual
El gran recapte

La 15a edició del Gran Recapte, que promou el Banc d'Aliments, se celebrarà als establiments comercials els dies 24 i 25 de novembre. Aquests dies es recolliran
aliments directament als comerços i també es podran fer aportacions monetàries a les caixes dels establiments o al web granrecapte.com fins al 30 de novembre. 

L'objectiu de la campanya és sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d'aliments i promoure una col·laboració continuada al llarg de l'any. 

Els aliments més adients per a la recollida són: llet, oli vegetal, llegums seques i cuites, conserves de carn i de peix i i aliments infantils. Aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones que es distribuiran entre les entitats col·laboradores, que en el cas d'Alella és Càritas.

A part de col·laborar fent aportacions d'aliments, la ciutadania té un paper molt important en aquesta iniciativa participant com a voluntaris i voluntàries en la recollida. Per formar part del voluntariat o bé participant en la coordinació cal fer les inscripcions en aquest enllaç

Què hauràs de fer com a persona voluntària

Formaràs part d'un equip que estarà present a l'entrada de l'establiment, en un punt de recollida, el divendres 24 i/o el dissabte 25 de novembre. Pots apuntar-te a un o a més d'un torn de 4 hores. Portaràs una armilla identificativa del Banc dels Aliments. Les teves funcions principals seran atendre als donants d'aliments, engrescar a la clientela, informar sobre la funció del Banc dels Aliments i sobre la situació de precarietat alimentària al nostre entorn. 

Un coordinador es posarà en contacte amb tu. Si t'inscrius com a voluntari/ària, ja no t'has d'inscriure com a coordinador. Si ets menor de 16 anys hauràs d'anar acompanyat d'un adult.

Més informació www.granrecapte.com 

Pujar al principi de la pàgina