Notícies
Publicat el 6 de novembre de 202306.11.2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament impulsa un grup de suport emocional i ajuda mútua
Cartell suport ajuda mútua

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament d'Alella promou la creació d'un grup de suport i ajuda mútua adreçat a persones cuidadores no professionals que tinguin cura de persones amb problemes de salut mental.

Les reunions grupals començaran el 4 de desembre i es realitzaran 10 sessions d'una hora i mitja de durada (de 15 a 17.30h) a les Antigues Escoles Fabra. Les trobades compten amb el suport d'un professional encarregat de dinamitzar les reunions. 

L'assistència a les sessions és gratuïta i només cal emplenar aquest FORMULARI 

Què és

Els grups de suport emocional i d'ajuda mútua (GSAM) són un recurs adreçat a cuidadors i cuidadores no professionals de persones que es troben en situació de dependència, estigui o no valorada per la Llei 39/2006, de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Els grups són un espai de relació, acompanyament i suport psicològic i emocional que possibilita l'expressió de sentiments, emocions i preocupacions associades a les tasques de cura, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores i, indirectament, la de les persones de les quals tenen cura. Pel seu plantejament i enfocament terapèutic, els GSAM no estan pensats com una activitat de formació. 

Els GSAM es poden conformar per cuidadors i cuidadores de persones grans amb dependència, de persones amb discapacitat o problemes de salut mental.
 

Objectius
Millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals.
Oferir suport emocional i psicològic per reduir l'impacte negatiu de la cura que, de vegades, poden experimentar els cuidadors i cuidadores no professionals.
Facilitar i promoure espais de relació, presencials o virtuals, entre persones cuidadores no professionals que es troben en una situació similar, perquè comparteixin les seves necessitats, preocupacions i també els seus coneixements.
 
 

Pujar al principi de la pàgina