Publicat el 16 de maig de 202316.05.2023
Educació viària

La Policia Local d'Alella ha reprès aquest curs la campanya d'educació viària a les escoles, després d'un parèntesi de tres anys motivat per la situació de pandèmia. L'objectiu d'aquesta actuació, que es realitza a tots els centres educatius d'infantil, primària i secundària del municipi, és conscienciar l'alumnat sobre les situacions de risc i fer accions preventives per promoure la mobilitat segura.

Els continguts que s'imparteixen estan adaptats a les necessitats i tenint en compte els riscos que tenen més incidència en cada etapa educativa. Així als més petits -primer i segon cicle d'infantil- se'ls ensenya la importància d'utilitzar la cadireta i el cinturó de seguretat; a primària les classes se centren a identificar les situacions de risc més habituals quan van a peu o amb bicicleta; i a secundària s'alerta sobre l'abús de l'alcohol i altres comportaments de risc. 

Les classes són impartides per dos agents de la Policia Local i compten amb el suport de diferents materials. S'han editat fulletons específics amb recomanacions per al bon ús dels cinturons de seguretat i les cadiretes infantils. A més, l'alumnat de primària ha pogut realitzar classes pràctiques de conducció, i aprendre la senyalització, a través d'un circuit de cars instal·lat als patis de l'Escola Fabra i l'Escola La Serreta.