Escrit ERC+SxA juny de 2022. "14a Festa de la Gent Gran i 80è Dinar d´homenatge a la vellesa"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Aquest any sí! Aquest any hem pogut celebrar com cal, i com les nostres grans persones es mereixen, la 14a Festa de la Gent Gran, una edició que ha recuperat la seva normalitat després de dos anys. Enguany ha tornat la Festa tal i com la coneixíem i, a més, ha recuperat el seu nom original: Festa de la Gent Gran, per fer d'aquests dies un reconeixement encara major a la nostra gent gran. Després de tota una vida de lluita i d'esforç ara és el moment de poder gaudir de la vida i que cada dia pugui ser una petita festa. 
    Hem xalat de l'humor de Loll Bertran i Joel Joan, de la proximitat d'una professional televisiva com la Mari Pau Huguet, del cinema, del burlesque i de la música amb Los Sirex i l'Orquestra Parfills. I el que és més important: hem pogut tornar a fruir de la participació de la gent, amb un doble vessant: com espectadors i actors a la vegada. Això és el que realment fa que aquesta Festa tingui sentit. 
    Hem gaudit del pregó de les residències i entitats de gent gran, hem copsat la feina feta durant el curs a la mostra d'arts escèniques, amb el grup de teatre i creativitat, el grup de balls en línia de l'Associació de Dones Montserrat Roig i el grup de country de Can Gaza. També hem pogut comprovar com s'organitza el col·lectiu per dur a terme el 9è Open de Canastra. I hem gaudit del llegat de la gent gran amb els Relats des d'Alella que, a partir d'aquest any, fa una menció especial a Mercè Giralt a uns dels relats presentats, que aquest any va recaure en el relat La Pobresa de Jordi Ribas i Duran. 

    També hem après com les residències treballen dia a dia fent que les persones residents frueixin del seu entorn més proper, establint ferms vincles entre elles a l'hora de fer activitats. Així ho han demostrat organitzant un taller de boccia, participant en les rutes saludables i en l'exposició de manualitats de Can Gaza, o fent la decoració del dinar per a 300 persones en què també hi han jugat un paper molt important les escoles bressol i l'alumnat del PFI-PTT. 

    Per cloure la setmana de Festa, diumenge vàrem celebrar la 80a edició del Dinar d'homenatge a la vellesa, amb moments molt emotius com la celebració de les noces d'or, el merescut reconeixement a Jordi Molas per la seva tasca com a president de l'Associació de Gent Gran Can Gaza durant 13 anys. També es va recordar totes les persones que o bé ja no hi són o bé no van poder venir per altres motius.

    Volem agrair a totes les entitats, residències, escoles bressol, PFI i persones treballadores, voluntàries i col·laboradores que han fet possible aquesta Festa. Un cop més s'ha fet palès que Alella és un poble que cuida i estima la seva gent gran.

Pujar al principi de la pàgina