Notícies
Publicat el 10 de juny de 202210.06.2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Preparatius contra el foc
Capfocalbosc

L'1 de juny es van enllestir les feines de tractament de la vegetació a les franges perimetrals de les urbanitzacions, per tal de reduir el risc d'incendis forestals. Els treballs, realitzats per l'empresa Treballs Forestals Presegué, han comportat la neteja i el manteniment de les franges perimetrals dels barris de Font de Cera, Can Magarola, Alella
Parc, Mas Coll, Can Comulada i Nova Alella. El cost d'aquesta actuació ascendeix a 22.900 euros.
El manteniment de franges, que es fa anualment, es reforça amb el Programa de Prevenció d'Incendis Forestals (PPI), que promou la Diputació de Barcelona. Enguany s'ha actuat als camins que connecten els carrers Rosselló i Empordà amb la pista carenera i a la pista del Coll de Font de Cera.
A les tasques preventives que es fan sobre el terreny s'afegeixen els recursos humans de vigilància i control, amb els guaites del Parc de la Serralada Litoral i la vigilància mòbil del Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI). La seva funció és detectar incidències i punts de risc i fer tasques d'informació i conscienciació.
Aquest dispositiu es posarà en marxa a partir del 21 de juny i fins a mitjan setembre.

La implicació ciutadana és clau
La lluita contra el foc requereix la implicació i la col·laboració de tota la ciutadania: les parcel·les s'han de netejar i complir la normativa i cal extremar les precaucions i tenir molt present la prohibició de fer foc en els terrenys forestals, poblats o no, per espècies arbòries i els 500 metres que els envolten.

Més informació en aquest enllaç

Pujar al principi de la pàgina