Escrit ERC+SxA octubre de 2021. "Al costat de les persones"
 
Versió per imprimir
Logo ERC+SxA
  • Un dels aspectes que dóna sentit a la nostra tasca com a servidors i servidores públiques és treballar per contribuir a millorar la qualitat de vida de la ciutadania d'Alella i fer-ho des de tots els àmbits, l'educació, l'urbanisme, la cultura, l'esport, la gent gran, la gent jove, etc. vetllant sempre per la igualtat, la inclusió i la diversitat i posant el màxim esforç per atendre les necessitats que sorgeixen, en definitiva estar al costat de les persones. 

    Aquest final de setembre, hem presentat al Ple, i s'ha aprovat per unanimitat, una Declaració Institucional per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal. Volem estar al costat de les persones i de les famílies que han patit i pateixen la pèrdua d'un ésser estimat en mort perinatal, gestacional i neonatal i facilitar-les-hi l'acompanyament necessari. 

    Malauradament ens trobem davant d'uns dels dols més silenciats que hi ha, encara que succeeix més sovint del que ens podem imaginar, fins a arribar quasi a la seva invisibilització social. Hem emprès una sèrie d'accions que seran d'ajuda per pal·liar aquestes experiències de vida tan traumàtiques. Al Cementiri municipal hi haurà un espai per al record d'aquests nadons amb una escultura de l'artista alellenca Fili Plaza que s'inaugurarà el proper dia 16 d'octubre i Alella se sumarà a la commemoració del Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal, cada 15 d'octubre (com a data referent). També comptarem amb la veu de la doctora en Psicologia i experta en dol perinatal i gestacional, Teresa Pi-Sunyer, en un col·loqui que es farà el dia 13 d'octubre. 

    Estar al costat de les persones, en aquest cas, és també fer tot allò que estigui a les nostres mans per tal de donar reconeixement i acompanyament a les persones i famílies que viuen aquest dol, propiciant que no ho visquin en soledat. I això ho farem possible des del projecte transversal Alella Poble Cuidador on hi ha, des d'ara, un grup d'acompanyament emocional per a les persones i famílies que han patit una pèrdua d'aquest tipus, proposant un espai d'acollida i suport on es pugui compartir l'experiència pròpia amb la d'altres persones que passen per un tràngol similar i que això els ajudi en el seu procés de dol. 

    A Alella, seguirem promovent les accions que siguin necessàries per donar veu a aquest “dol silenciat”, sumant-nos sempre que calgui a aquelles iniciatives que portin al seu reconeixement social a tots nivells.

Pujar al principi de la pàgina